HRVATSKA - ZEMLJA HILJADU OSTRVA

Fantastične lokacije za letovanje, u našoj neposrednoj blizini, Hrvatska i njena predivna ostrva, pravi su raj za turiste…

Sezona letovanja već je uveliko stigla, i nakon preporuka dalekih, egzotičnih destinacija, ovog puta vam bilo da idete sami, sa voljenom osobom ili porodicom. Neka od hrvatskih ostrva poznata su kao raj za zaljubljene, koji žele da uživaju u privatnosti i romantičnim večerama i šetnjama po plaži, dok su druga puna atrakcija, pogodnosti i zanimacija savršenih za porodice sa decom. U svakom slučaju, ukoliko neko hrvatsko ostrvo bude vaša destinacija za letovanje ove sezone, sigurno nećete pogrešiti. Pogledajte koja su naša omiljena…

Korčula ili Crna Korčula, kako su je zbog guste šume originalno nazvali prvi doseljenici, ostrvo je mora, sunca, kamena i vina. Tradicionalno se stanovništvo Korčule bavilo brodogradnjom i rezanjem kamena, koji jos i danas postoje. Uz to, Korčulani neguju i vinogradarstvo, tako da danas Korčula ima neke od najkvalitenijih vina poput Pošipa ili Grka. Na ostrvu je nekoliko malih mesta, Korčula, Vela Luka, Žrnovo, Pupnat, Čara i Račišće, od kojih svako ima neku svoju priču, neki svoj šarm. Specifičan položaj ostrva s puno sunca i mora, bogata tradicija i kulturno nasleđe pogodovali su turističkom razvoju i velikom broju ljudi koji tu dolaze na letovanje. Brojne pitome uvale, toplo more i sunce, zdrava mediteranska kuhinja, te gostoprimstvo domaćina učinili su da Korčula postane turistički interesantna destinacija.

Hvar, jedan od najsunčanijih ostrva na Mediteranu, poslednjih godina je postao i svetska ostrvska top destinacija za letovanje. Smešten u centralnoj Dalmaciji, između ostrva Brača i ostrva Korčule, Hvar je spoj lavande, koja se tradicionalno uzgaja, plavetnila Jadranskog mora, koje ga okružuje i obilja sunca, koje ga obasipa, što ga čini atraktivnom turističkom destinacijom u centralnoj Dalmaciji tokom cele godine. Grad Hvar i drugi gradovi i naselja na ostrvu imaju brojne spomenike arhitekture i likovne umetnosti koji svedoče o bogatim umetničkim tradicijama ostrva, privrednom prosperitetu njegovih stanovnika i vezama koje je održavao s umetničkim i kulturnim žarištima prošlih vekova.

Ostrvo Rab - je smešteno u Kvarnerskom zalivu između ostrva Krka na severozapadu i Paga na jugoistoku. Na ostrvu je nekoliko manjih mesta, koja su uglavnom smeštena na njegovoj južnoj strani, jer je taj deo veoma prijatne klime, te se upravo tu nalazi možda najlepša šuma crnike na Mediteranu. Rab se ubraja u najsunčanije delove Europe.

Brač je najveće ostrvo u Dalmaciji i jedan od najvećih u Jadranskom moru. Nalazi se između Splita i ostrva Hvara. Brač je u svetu postao poznat po belom bračkom kamenu od kojeg su napravljene neke od najpoznatijih svetskih građevina poput Bele kuće, Reichstag u Berlinu ili Parlament u Beču. Danas Brač ima bogatu turističku ponudu luksuznih letovanja. Mesta poput Bola, Supetra, Milne i Sumartina tipična su dalmatinska ostrvska mesta i turistički centri, gde se može izabrati smeštaj u nekom od hotela, apartmana ili turističkih naselja. Jedna od najpoznatijah plaža na Jadranu, plaža Zlatni Rat kod Bola, nalazi se baš na Braču.

Odmor na ovoj destinaciji možete da rezervišete preko Top Travel Centra. 

Za sve informacije pozovite  +381 11 30 20 200.