Zvanično je: Bil i Melinda Gejts su razvedeni

Pored vesti o pandemiji koje su dominirale našim izvorima informacija, razvod Bila i Melinde Gejts našao se na najvećem broju naslovnih strana…

Skoro tri meseca kasnije otkako je slavni par podelio ovu vest sa javnošću, razvod je konačno finalizovan prošlog ponedeljka. Sudija Višeg suda vašingtonskog King okruga potpisao je papire, stavljajući tačku na dvadeset sedam godina njihovog braka, dok čuveni par radi sve što je moguće kako bi sačuvali svoju privatnost i mir nakon razdvajanja.

I dok je Melinda potražila skrovište u privatnom odmaralištu na Karibima koje košta 130.000 dolara po noćenju zajedno sa svojom decom, Bil Gejts je odlučio da se sakrije u ultra luksuznom California Golf resortu. Ipak, sve te priče su sada deo prošlosti, jer je par podelio imovinu u skladu sa ugovorom, čiji uslovi nisu javno otkriveni. Prema navodima, Melinda bi mogla da dobije 65 milijardi dolara zbog razvoda braka, što je polovina Bilovog bogatstva, procenjenog na 130 milijardi dolara. Ta suna svakako nije iznenađujuća, uzimajući u obzir činjenicu da je Bil Gejts prebacio John Deere deonice vredne 850 miliona dolara na samom početku procesa razvoda.

Šta budućnost donosi za ovaj bivši moćni par? Melinda nije podnela zahtev za promenu svog prezimena i nije tražila alimentaciju, sudeći po javno dostupnim dokumentima i informacijama. Kao što već svi znamo, deca Gejtsovih neće naslediti bogatstvo svojih roditelja, već će dobiti po 10 miliona dolara, što je ništa u poređenju sa cifrom celog imetka.

Za sada, znamo da će se i Bil i Melinda i dalje baviti filantropijom, dok je ona bila posebno aktivna u humanitarnoj organizaciji koja je povezana sa jednakošću polova, zajedno sa Mekenzi Skot, bivšom suprugom Džefa Bezosa.