Vladimir Putin ostao bez 100 miliona britanskih funti

Ruski predsednik, Vladimir Putin, prema navodima je izgubio lično bogatstvo u visini od sto miliona britanskih funti…

Prema navodima, nekadašnje pripadnik KGB, poseduje bogatstvo u visini od 153 milijarde dolara, zahvaljujući svojim nekim ne tako legalnim biznisima, i navodno krije novac uz pomoć svojih prijatelja oligarha. Ipak, nijedan od tih navoda nije dokazano istinit, tako sve to prihvatamo sa veoma velikom dozom rezerve.

Sankcije koje je Moskva dobila kao deo kazne zbog aneksa Krima i afere Skripal, su prema tvrdnjama nekih medija pogodile i Putinov lični džep, ne samo državni.

Nekadašnji pripadnik bezbednosno-informativne agencije Britanije izjavio je za Mirror: “Najbolji način da uhvatite Putina, jeste da targetirate kretanje njegovih prijatelja i saradnika, jer oni obožavaju da putuju po Evropi. Ako ne mogu pristupiti svom bogatstvu, lako ćete im privući pažnju. Oni njega čuvaju i podržavaju, a mnogi skrivaju njegov novac”.

On je dalje dodao da “ako mu onemogućite pristup novcu, i njima onemogućite pristup njihovom novcu, ljudi koji ga podržavaju i prikrivaju će uvideti da ih ta podrška koju mu pružaju previše košta. Na taj način ga možete napraviti ranjivim”.

Profesor Malkom Čalmers kaže: “Odnosi Rusije i SAD su na najnižem stupnu od kraja Hladnog Rata”.

Pored toga, Donald Tramp, predsednik Sjedinjenih Američkih Država tvrdi da bi mogao da pobedi Putina u bokserskom meču, pri čemu se malo pre toga medijima praktično žalio na svoj kontroverzni sastanak sa Putinom u Helsinkiju.

Najiskrenije, nismo sigurni kako bi Donald Tramp sa svoje sedamdeset dve godine mogao da se pojavi u ringu sa Putinom, koji je majstor džudoa i nekadašnji pripadnik KGB, ali nije na nama da sudimo.

 Nastavak na sledećoj strani→

« 1 2 3 4 5 6 »