Velikodušna donacija Mekenzi Skot oduševila školski okrug u Teksasu

Obrazovanje je od suštinskog značaja za filantropkinju Mekenzi Skot.

Dobronamerna bivša supruga Džefa Bezosa poklonila je Grand Prairie ISD donaciju od 16 miliona dolara. Filantropkinja nastavlja svoj pokušaj da pokrene i podrži učenike iz porodica sa niskim primanjima donirajući milijarde školama i neprofitnim organizacijama. Skot je već donirala oko 12 milijardi dolara za više od 1.200 grupa i ne izgleda da je ni blizu kraja. „Verujem da je posao koji obavljamo u Grand Prairie ISD usklađen sa filozofijom donacije gospođe Skot“, rekla je upravnica GPISD Linda Elis.

„Iako ovo nije nešto za šta smo se prijavili ili tražili, mi smo zaista zahvalni i ponizni u ime naših učenika i osoblja. GPISD opslužuje više od 29.339 studenata u okviru okruga Dalas u Grand Prairie u 41 kampusu. To čini uz pomoć više od 4.525 članova osoblja i nudi različite usluge i programe dizajnirane da pomognu učenicima. Iako je nejasno šta je Grand Prairie stavilo na radar Mekenzi Skot, poznato je da je poklon najveća donacija u istoriji okruga. GPISD je nastojao da raste sa promenama vremena, da se takmiči sa privatnim i čarter školama i razvija programe po izboru.

Školskom okrugu bi zaista mogao da koristi velikodušan poklon kao što je ovaj, pošto je 3.000 od sadašnjih 27.000 učenika u okrugu izvan okruga. A u proseku, sedmoro od 10 dece dolazi iz ekonomski siromašnih porodica.

Donaciju od 16 miliona dolara Mekenzi Skot će kortistiti 39 kampusa, 25 osnovnih škola, 7 srednjih škola, 2 centra za deveti razred, 3 srednje škole i 2 škole alternativnog obrazovanja. Okrug Grand Prairie se može pohvaliti raznolikom populacijom studenata i đaka sa 63,1 odsto studenata iz Španije, 17,6 odsto crnih studenata, 15,1 odsto belaca, 3,7 odsto azijskih studenata i 0,5 odsto studenata američkih Indijanaca. GPISD nudi programe za decu sa invaliditetom ili zaostajanjem u razvoju između tri do pet godina i bebe do dve godine koje su slepe ili bez čula sluha.

Luxury Experience