Valentino se suočava sa tužbom vrednom 207 miliona dolara

Tokom 2020.godine, čuveni brend Valentino tužio je vlasnika prostora svog butika na Menhetnu, želeći da raskine ugovor o iznajmljivanju do kraja godine…

Brend, koji je okupirao oko četiri nivoa raskošne lokacije želeo je da je napusti zbog gubitaka izazvanih pandemijom. Međutim, njihov zahtev je odbacio sudija koji je bio dodeljen slučaju. Međutim, u drastičnom preokretu situacije, slavni brend je sada utužen od strane vlasnika prostora, zbog bespravnog raskida ugovora u situaciji koja je nepogodna. Prema tužbi vrednoj 207 miliona dolara, Valentino mora isplatiti svu kiriju do kraja ugovora koji ističe 2029.godine, iako su napustili prostor u decembru prošle godine. Tužba takođe navodi da brend mora platiti 12.9 miliona dolara zbog oštećenja prodavnice, uključujući i troškove ponovnog opremanja za venecijanske Terrazzo mermerne panele koji sada na sebi imaju rupe.

U odbačenoj žali brenda koji želi da raskine ugovor na šesnaest godina, stoji: “U trenutnoj društvenoj i ekonomskoj klimi, ispunjenoj restrikcijama povezanih sa pandemijom korona virusa, merama fizičkog distanciranja, nedostatkom poverenja kupaca i preovlađujućim strahom od pokroviteljskih, „nebitnih“ luksuznih maloprodajnih butika, poslovanje Valentino brenda u tom prostoru je znatno otežano i nepraktično, te samim tim više nije izvodljivo”.

Za sada, advokati obe strane nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj.