Uprkos bogatstvu od 111 milijardi dolara Voren Bafet živi "skromnim" načinom života

Tokom godina Bafet je investirao i zaradio milijarde ulažući u kompanije kao što su Apple, Coca Cola, American Ekpress i Heinz. Popularno se kaže da sve što Bafet dotakne pretvara se u zlato.

Njegovo bogatstvo vredi neverovatnih 111 milijardi dolara i on se nalazi na 8. mestu Forbsove liste 400 najbogatijih Amerikanaca, ali poznato je da vodi „skroman“ način života.  

Da budemo iskreni, moglo bi se reći da Bafet ne živi baš skromnim načinom života... On i dalje leti uokolo privatnim avionima, putuje sa privatnim obezbeđenjem, vozi Cadillac, nosi zlatni Rolex i donedavno je posedovao kuću na plaži vrednu 11 dolara miliona. Dakle, u izvesnoj meri Bafet živi luksuznijim životom od većine milionera.

Uz sve to, to su zaista jedini luksuzi kojima se Bafet prepušta. Pošteno je reći da Bafet živi kao milioner, ali ne kao milijarder.

Postoje ljudi koji su bukvalno „100 puta siromašniji“ od njega i koji žive raskošnije. Mada, to možda ne govori mnogo, jer ako ste „100 puta siromašniji“ od Bafeta značilo bi da imate bogatstvo od oko milijardu dolara.

Bafet svakodnevno izgleda kao običan čovek srednje i više srednje klase, on poseduje i vozi samo jedan automobil, trenutno Cadillac XTS. Bafet je takođe veliki obožavalac McDonald’s restorana. Često pije koka-kolu i posećuje lanac brze hrane do dva puta dnevno i poznat je po tome što kupuje artikle sa menija u dolarima često koristeći tačan iznos novca.