Superjahta Amore Vero zaplenjena od ruskog oligarha postaje hotel za ukrajinske izbeglice

Zaplenjena od strane francuskih vlasti, luksuzna jahta Amore Vero ima privatne balkone, bazen koji se transformiše i raskošne VIP apartmane.

Šta može biti gore nego dozvoliti da luksuzna motorna jahta poput plutajućeg odmarališta, trune usidrena u dubokom plavom moru? Filip Bono, 80-godišnji penzionisani inženjer koji može da vidi superjahtu sa svoje terase, možda ima rešenje! Racionalni 80-godišnjak je pokrenuo onlajn peticiju pozivajući ljude da potpišu da se zaplenjena jahta koristi kao hotel za ukrajinske izbeglice i ima podršku mnogih istomišljenika. „Prikupljeno je skoro 29.000 potpisa. Veoma sam ljut. Nema smisla da jahta stoji zaplenjena, a da se ne iskoristi", rekao je Bono.

Podsetimo da su francuske vlasti zaplenile jahtu Igora Sečina, vrednu 120 miliona dolara, Amore Vero u luci La Siota.

Luksuzna jahta i dalje se nalazi istočno od Marseja i dovoljno je ogromna da se vidi sa drugog kraja grada. Jahta šefa Rosnjefta bila je jedna od prvih motornih jahti koja je zaplenjena u martu zbog kršenja zakona.

Praktično rešenje gospodina Boena predlaže da beskorisna superjahta bude hotel za ukrajinske izbeglice koje čekaju trajni smeštaj u Francuskoj. Filip Bone se setio: „Kada sam pokrenuo peticiju, imao sam 1.000 potpisa prve nedelje i bio sam veoma srećan! Nisam mislio da ova inicijativa može da izazove takav odziv."

Poznat kao „Dart Vejder“ Rusije, Igor Sečin je najmisteriozniji ruski oligarh. Jahta ruskog biznismena, Amore Vero, neverovatno je elegantna. Izgradilo ju je brodogradilište Oceanco  i vredna je 120 miliona dolara, a ranije je bila poznata kao St. Princess Olga, po njegovoj ljupkoj ženi, da bi zatim bila preimenovana u Amore Vero nakon što se par razišao. Zadivljujuća jahta ima dva neverovatna nivoa koji čine glavnu palubu vlasnika. Jahta uključuje preklopne balkone, pa čak i đakuzi za vrhunski luksuz. Glavna paluba ima konvertibilni bazen koji takođe igra ulogu platforme za helikopter, dok se na jahti takođe nalazi šest luksuznih kabina i dva VIP apartmana opremljena elegantnim enterijerom i privatnim balkonima za uživanje u neprekidnim pogledima.

Kako Sečin negira da poseduje Amore Vero, jahta je trenutno zaplenjena, a advokati kompanije Kazimo Trade & Invest Ltd., registrovane na Britanskim Devičanskim ostrvima, kažu da stvarni vlasnik nije sankcionisan.

Luxury Experience