Spekulacije o prodaji F1 tima Aston Martin: Da li je budućnost tima u rukama saudijskog fonda?

Kanadski milijarder Lorens Strol razmišlja o prodaji svog F1 tima Aston Martin saudijskom krunisanom princu Muhamedu bin Salmanu za 800 miliona dolara zbog nedostatka motivacije njegovog sina…

Popularnost Formule 1 je poslednjih godina eksplodirala, posebno u SAD, zahvaljujući Netflix seriji "Drive to Survive". I dok Holivud priprema filmove na ovu temu, postoji glasina da bi tim Aston Martin Formula One mogao biti na prodaju, uprkos izvanrednim nastupima Fernanda Alonsa ove sezone.

Ako su glasine tačne, razlog za ovakvu odluku leži u slabim rezultatima Lensa Strola i njegovom nedostatku motivacije za nastavak trkanja. Lorens Strol, otac vozača F1 i milijarder, tokom godina je uložio milione dolara u podršku trkačkoj karijeri svog sina Lensa. Tim je preimenovan u Aston Martin 2021. godine nakon što je Strol stekao udeo u britanskoj automobilskoj kompaniji. Međutim, sjajni nastupi Fernanda Alonsa ove sezone stavili su u senku Lensove sposobnosti kao vozača.

Ako su spekulacije tačne, kanadski milijarder razmišlja o prodaji svog F1 tima novoosnovanom saudijskom državnom fondu. Pregovore predvodi saudijska državna naftna kompanija Aramco, koja je glavni sponzor tima. Govori se da bi dogovor mogao biti vredan 800 miliona dolara, ogromna suma za tim koji je pre nekoliko godina imao finansijskih problema. Međutim, tim Aston Martin je demantovao ove tvrdnje.

Luxury Experience