Slavna influenserka ide u zatvor zbog PREVARE

Ukoliko pratite bilo kog influensera, onda ste svakako makar jednom čuli koliko im je teško da svakodnevno prave novi sadržaj…

Ipak, to je svakako lakše od planiranja prevare vredne 100.000 dolara, koja uključuje [navodno] korišćenje novčane pomoći zbog pandemije korona virusa za uživanje u dekadentnom životu. Sve vrste pogrešnih uticaja predstavila nam je influenserka Danijel Miler iz Majamija, koja je optužena za korišćenje ličnih informacija stanovnika Masačusetsa kako bi na prevaru dobila državni zajam. Dotična influenserka pristupila je evidenciji registrovanih motornih vozila stanovnika Masačusetsa, stanovnika grada Abington i koristila lične podatke za identifikaciju da bi otvorila bankovni račun na ime te osobe.

Potom, ona se prijavila za zajam koji je namenjen malim preduzećima kao pomoć zbog pandemije korona virusa koristeći te podatke. Kada je dobila zajam u visini od 102.000 dolara, počela je da koristi sredstva za let privatnim avionom od Floride do Kalifornije, kao i za odsedanje u luksuznom hotelu Petit Ermitage.

Inače, influenserka na Instagramu koristi ime @killadmilla i ima više od 34.000 pratilaca. Nakon dalje istrage, otkriveno je da je njen plan za prevaru zapravo išao mnogo dalje od 100.000 dolara – prijavila se za preko 900.000 dolara novčane pomoći koristeći podatke drugih stanovnika Masačusetsa.

“Optužbe za ovakve zločine dovode do zatvorske kazne do 20 godina, sa do tri godine uslovne kazne i novčanim kaznama do 250.000 dolara”, objašnjava kancelarija javnog tužioca. Da li je sve ovo uradila kako bi uspela da generiše sveži sadržaj za svoje pratioce? Pa, verovatno nikada nećemo saznati. Jedno je sigurno – nije joj se isplatilo.