Skromni poslovi holivudskih zvezda pre svetske slave

Nije svaka slavna ličnost rođena pod svetlima reflektora – zapravo, mnogi od njih su svoj radni vek započeli na sasvim običnim poslovima, da bi tek kasnije postali prave ikone, koje su definisale svet koji danas poznajemo…

Ovog puta, otkrivamo čime su se bavili:

Hju Džekmen je bio nastavnik fizičkog

Hju Džekmen je jedna od najvećih zvezda Holivuda, a proslavio se zahvaljujući ulozi Vulverina u X-Men franšizi filmova. Ipak, njegov život nije oduvek ispunjen zvezdama i glamurom. Slavni glumac je proveo godinu dana radeći kao nastavnik fizičkog u jednoj engleskoj školi. Tokom intervjua na crvenom tepihu, Džekmen je zapravo naleteo na jednog od svojih đaka koji je postao reporter.

Kanje Vest je bio prodavac u Gap buticima

Pre nego što je osvojio svet kao uspešni reper, Kanje Vest je radio u butiku. U tekstu jedne od pesama svog debitantskog albuma, on je čak izjavio da je nekada krao iz radnje u kojoj je radio. Situacija je sada daleko drugačija – njegov brend, Yeezy, i Gap, udružuju snage i postaju prava modna imperija.

Džoni Dep je prodavao hemijske olovke preko telefona

Iako su skorašnji skandali vezani za njegovu bivšu, Amber Herd, donekle uspeli da ukaljaju ugled Džoni Depa, on je i dalje jedna od najplaćenijih zvezda Holivuda. Ipak, pre nego što se domogao svojih pet minuta slave, Dep je zarađivao jedva minimalac prodajući hemijske olovke. Štaviše, o svom iskustvu u svetu telefonske prodaje je više puta govorio u intervjuima.

Čening Tejtum je bio striper

Sada nam je malo jasnije kako je Tejtum odigrao tako uverljivo svoju ulogu stripera u filmu Magic Mike. Kada je imao samo devetnaest godina, on se bavio ovim zanatom i poželeo je da napravi film na tu temu. Tako je rođena ideja za Magic Mike.

Rejčel Mekadams je tri godine radila u Mek Donaldsu

Zvezda filma The Notebook počela je da radi u lancu brze hrane sa samo 16 godina, a u nekoliko intervjua je priznala da nije bila baš radnik za primer, zbog svoje sanjalačke i opuštene prirode.

Met LeBlank je bio stolar

Pre nego što se proslavio u ulozi Džoija u seriji Prijatelji, Met je želeo da bude stolar – štaviše, svi iz njegove porodice su se bavili nekim zanatom i sami su popravljali sve što je bilo neophodno. Ipak, nakon određenog vremena, glumac je shvatio da to nije poziv za njega, posebno zbog činjenice da nije voleo da radi na otvorenom. Kako sam kaže, želeo je da pronađe radno mesto koje će biti toplo i udobno. Da li mu je gluma ostvarila te snove, nismo baš sigurni.

Džim Keri je bio higijeničar u fabrici

Pre nego što je postao jedan od najuspešnijih komičara u Holivudu, slavni glumac proveo je vreme radeći kao tehničar održavanja u skladištu u Ontariju zajedno sa drugim članovima svoje porodice, kada je njego otac ostao bez radnog mesta računovođe. Zapravo, njegova porodica je ostala bez krova nad glavom, pa su počeli da rade u fabrici, a zauzvrat su dobili mesto stanovanja. Glumac je održavao toalete tokom osmočasovnih smena odmah posle škole, što je dovelo do pada u njegovim ocenima i školskom uspehu, zbog čega je i napustio školu sa samo 16 godina. Ipak, na kraju je sve ispalo kako treba.

Džordž Kluni je prodavao polise osiguranja od vrata do vrata

Pre nego što je pokucao na vrata Holivuda, Džordž Kluni je imao brojne poslove koji nisu baš najbolje plaćeni. Kako je sam izjavio u intervjuu, prodavao je polise osiguranja od vrata do vrata, prodavao je obuću i popunjavao je rafove u samoposlugama. Ipak, kako kaže, upravo takvi poslovi su ga naučili da ceni sve ljude oko sebe.

Bonus: bivši predsednik SAD, Barak Obama, je prodavao sladoled

Nekadašnji američki predsednik radio je kao prodavac sladoleda na Havajima dok je bio na školovanju, a kako kaže, to iskustvo ga je naučilo da bude skroman, vredan, odgovoran i posvećen svakom radnom mestu, sto posto.