Sharing is caring: Hermes svim zaposlenima daje bonus od 4.000 evra

Hermes je imao tako profitabilnu godinu da svakom od svojih 19.700 zaposlenih daje bonus od 4.000 evra...

Oni koji rade za Hermes imaju sreće da osete pravo finansijsko blaženstvo! Pored svojih mesečnih plata, srećni zaposleni će dobiti oko 4000 evra bonusa dok brend slavi dobro očekivani porast prodaje.

Isplata će biti obezbeđena kao jednokratni bonus na kraju meseca za svakog od 19.700 zaposlenih u brendu, a prema izveštajima, bonus je usledio nakon prethodnog povećanja plata za zaposlene u kompaniji od 6 odsto i povećanja od 100 evra odobrenog u januaru 2022. i ponovo u julu.

Kao deo svoje politike podele vrednosti, Hermes je rekao da bonus ide „ruku pod ruku sa povećanjem dividende podeljene akcionarima“ koja je povećana na 13 evra sa 8 evra za isplatu u fiskalnoj godini 2021, a procenjuje se na oko 1,4 milijarde evra.

Prema zvaničnim statistikama, kompanija je zabeležila porast prodaje od 23 odsto sa celogodišnjim prihodima koji su porasli za 29 procenata prošle godine. Ovo je takođe pomoglo brendu da povrati svoju poziciju trećeg najvećeg brenda luksuzne mode, posle brenova Louis Vuitton i Chanel. Brend je, dok je delio bonuse na kraju godine, takođe otkrio planove da angažuje još talenata otvaranjem dva nova proizvodna mesta u Francuskoj.  

Pošto porodica Hermes drži većinu akcija sa približno 66 procenata, jedan značajan investitor u industriji koji će imati koristi je porodica Arno, vlasnici kompanije LVMH. Kao akcionar od 1,87 odsto, Arno može očekivati da će porodična kasa biti uvećana sa 26 miliona evra.

Luxury Experience