ŠETNJA KROZ LUKSUZNE VILE - novi vid motivacije

Kinezi su zaista posebna vrsta ljudi, koja nas uvek iznenađuje svojim novotarijama i čudnim postupcima…

Znamo da su oni u vrhu liste najvrednijih ljudi na svetu – svako od nas poseduje barem jedan kineski predmet u svom domu. To je nešto po čemu ih svakako poštujemo, ali izgleda da su oni odlučili da svoje vrednosti prenesu na novi nivo. Kako saznajemo, ovih dana, roditelji svoju decu vode na veoma interesantno razgledanje znamenitosti, ako se to može tako nazvati. Oni idu na posebne ture kroz luksuzne vile, kako bi inspirisali svoju decu da budu bogati kada odrastu, do čega će doći svojim radom i uspehom.

Oni kao da pokušavaju da pokažu deci šta neće posedovati ukoliko ne budu bili vredni u školi i ukoliko se ne budu trudili u životu. Ovo je veoma interesantan pristup motivaciji, u zemlji gde je tradicija od velike važnosti. Velika, luksuzna odmarališta i trgovci nekretninama nude ljudima aranžmane i šanse da posete neke od najluksuznijih vila na svetu, kako bi ih inspirisali da budu bogati i uspešni.

Videćemo da li će ova taktika uroditi plodom, mada to zapravo ne bi bilo tako čudno. Kina je zemlja koja se veoma brzo razvija i napreduje, te skoro da spada u svetske super sile, za koje se prognozira vladavina svetskom ekonomijom. U Kini velika količina novca protiče svakog dana i prolazi kroz ruke zadovoljnih trgovaca. Da li se sećate priče o kineskom biznismenu koji je častio 6.400 zaposlenih četvorodnevnim odmorom u Francuskoj?