Ralf Loren donira 10 miliona dolara za borbu protiv korona virusa

 “Preduzeli smo značajne akcije kako bismo pomogli našim timovima i zajednicama u ovoj krizi”, izjavio je Ralf Loren…

Uprkos činjenici da će njegov istoimeni brend prema procenama izgubiti 90 miliona dolara zbog epidemije korona virusom, Ralf Loren i dalje odvaja pozamašnu količinu novca, kako bi pomogao ljudima koji se bore sa globalnom pandemijom.

Slavni američki dizajner donirao je deset miliona dolara preko Ralph Lauren Corporate fondacije, kako bi pomogao zaposlenima, partnerima i globalnim zajednicama na koje je Covid-19 uticao.

“Verujemo da bez obzira na to ko ste i odakle ste, svi imamo veze jedni sa drugima. Zato preduzimamo značajne mere kako bismo pomogli našim timovima i zajednicama kroz ovu krizu”, izjavio je slavni dizajner.

Osmocifrena suma koju je donirao, biće podeljena u četiri aspekta – jedan deo će biti doniran Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, drugi deo je namenjen Ralph Lauren osoblju koje je sučeljeno sa posebnim okolnostima, dok će treći deo otići Pink Pony fondu, koji je namenjen za podršku ljudima koji boluju od raka.

Na kraju, poslednji deo novca će biti doniran skoro lansiranoj inicijativi, A Common Thread. Nastala kao plod saradnje dvoje Lorenovih savremenika, Tom Forda i Ane Vintur, ova inicijativa ima za cilj pruižanje pomoći modnim biznisima koji trpe najveću štetu usled globalne pandemije.

Pored toga, Ralph Lauren korporacija trenutno radi sa američkim proizvodnim partnerima, na proizvodnji 250.000 maski za lice i 25.000 zaštitnih odela, kako bi se makar u maloj meri izborili sa nestašicom prave opreme za rad.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Business