Preko trnja do zvezda: Rijana je najmlađa milijarderka koja je sama stekla svoje bogatstvo

Rijana, 34-godišnja pevačica i izvršna direktorka Fenty Beauty proglašena je za najmlađu milijarderku u SAD.

Puna samopouzdanja, nadmašila je takozvane self-made milijardere koji su odrasli u krilu luksuza. Kraljica u svakom pogledu koja nije odrasla u palatama, danas sigurno može da izgradi jednu za sebe, zahvaljujući uspešnoj muzičkoj karijeri i preduzetničkim poduhvatima.

Rijanino bogatstvo od 1,4 milijarde dolara stavlja je na 21. poziciju u ukupnom poretku, a ona je jedina milijarderka mlađa od 40 godina. Najbogatija muzičarka na svetu ima osam rekordnih platinastih albuma u ​​svojoj karijeri, ali preduzetnički poduhvati su je doveli na ovu poziciju.

Bez sumnje, lepotica sa Barbadosa duguje svoj status milijardera i neto vrednost od 1,4 milijarde dolara brendovima Fenty Beauty, Fenty Skin i Savage X Fenty.

Rijana poseduje polovinu kompanije Fenty Beauty, koja je 2020. godine zaradila impresivnih 550 miliona dolara. Druga polovina pripada francuskom luksuznom modnom konglomeratu LVMH. Iznenađujuće, njena konfekcijska modna linija Fenty, lansirana 2019., trajno je zatvorila svoja vrata dve godine od lansiranja. Međutim, linije donjeg veša i kozmetike Savage X Fenty, Fenty Beauty i Fenty Skin su nastavile da napreduju toliko da ona planira da otvori fizičke prodavnice Savage x Fenty.

Devetostruka dobitnica Gremi nagrade jednom je rekla da želi da novac iskoristi za stvari koje su važne: „Moj novac nije za mene, uvek mislim kako mogu da pomognem nekom drugom“, rekla je ona. „Svet vas zaista može naterati da verujete da su pogrešne stvari prioritet, i čini da vam zaista nedostaje srž života, šta znači biti živ.“

Osim RiRi, jedina žena koja je osvojila titulu najmlađe američke milijarderke bila je Kajli Džener. O činjenici da je ona sama stekla svoje bogatstvo se naširoko raspravljalo. Popularni rijaliti šou „Keeping Up with the Kardashians“ ju je katapultirao do slave čak i pre nego što je uspela u svetu kozmetike. Nakon što je Kajli Džener dva puta krunisana kao najmlađa milijarderka na planeti, Forbs je zbacio sa trona i otvoreno ju je nazvao lažovom koja je precenila njenu neto vrednost i ulepšala svoje bogatstvo u poreskim dokumentima koje je dostavila. Danas je osnivačica Kylie Cosmeticsna 41. mestu Forbsove američke liste Self-Made Women sa neto vrednošću od 600 miliona dolara.

Luxury Experience