Prada kupuje nekretnine na Petoj Aveniji u Njujorku za 835 miliona dolara

Kada Prada ide u kupovinu, ne štedi; luksuzna marka je preuzela dve nekretnine na Petoj Aveniji u Njujorku za zapanjujućih 835 miliona dolara...

Nakon eksperimentisanja u svemiru (dizajnirajući svemirska odela za NASA misiju Artemis III), italijanska luksuzna modna kuća Prada ponovo usmerava svoju pažnju na Zemlju i svoje nekretnine sa akvizicijom dve zgrade na Petoj Aveniji u Njujorku. Slavna modna kuća širi svoje prisustvo u Njujorku sa dve značajne kupovine: 720 Peta Avenija za otprilike 410 miliona dolara i 724 Peta Avenija za nevjerojatnih 425 miliona dolara. Wharton Properties Džefa Sutona, smešten na 724 Petoj Aveniji, bio je adresa Prada NYC flagship prodavnice.

Sa kombinovanom vrednošću od 835 miliona dolara, Prada investicije postale su najveće kupovine nekretnina u Njujorku ove godine. "Upravni odbor veruje da lokacija nekretnine nudi visoku stratešku vrednost, okarakterisanu rastućom retkošću i dugoročnim potencijalom", izjavili su čelnici Prada brenda. "Osim toga, oblast u neposrednoj blizini nekretnine nedavno je doživela priliv značajnih investicija koje su dodatno poboljšale stambenu, hotelsku i maloprodajnu privlačnost." Ova akvizicija takođe završava napetu vezu Prada brenda sa vlasnikom Sutonom, koja je bila obeležena sporovima o zakupu i tužbama zbog kreditnih i rokovnih problema. Skupa kupovina osigurava budući maloprodajni prosperitet i cementira status njene petospratne flagship nekretnine, osnovane 1997. godine.

Ko je Džef Suton?

Sa 63 godine, ovaj milijarder i razvojni preduzetnik osnivač je Wharton Properties. Sa neto vrednošću od 2,3 milijarde dolara, stekao je svoje bogatstvo kupovinom prodajnih prostora u Menhetnu i iznajmljivanjem istih brendovima visokog profila kao što su Armani i Prada. Diplomirac Univerziteta u Pensilvaniji, Suton je do 2013. godine imao 120 nekretnina širom Njujorka, pretežno u Bruklinu i Kvinsu. Njegov impresivan spisak maloprodajnih klijenata sa flagship prodavnicama uključuje Giorgio Armani (200 miliona dolara), Dolce & Gabbana (250 miliona dolara), Apple, Abercrombie & Fitch, Alexander McQueen, Givenchy, Bvlgari (325 miliona dolara) i još mnoge.

Luxury Experience