Prada donirala 6 jedinica intenzivne nege milanskim bolnicama

Mjuča Prada i Patricio Berteli, donali su dve jedinice trima bolnicama…

Kao epicentar epidemije korona virusa u Evropi, Italija se nalazi u veoma teškom stanju, sa hiljadama novih slučajeva koji se otkrivaju svakog dana. Nijedan grad, niti regija ove zemlje, nisu pogođeni toliko snažno, kao Milano. Kako bi pomogli u pružanju nege onima koji su najpogođeniji epidemijom, slavni Prada brend odlučio je da donira šest jedinica intenzivne nege milanskim bolnicama.

Italijanska modna kuća objavila je da su Mjuča Prada i Patricio Berteli donirali po dve jedinice intenzivne nege trima bolnicama, smeštenim u gradu sa 1.4 miliona stanovnika. Milano, koji je inače modna prestonica Italije, ujedno je i grad koji se trneutno nalazi u najtežoj situaciji.

Italija ima najviše slučajeva obolelih izvan Kine, a zbog toga, država planira da promoviše 10.000 studenata medicine, kojima će se oprostiti finalni ispiti kako bi što pre mogli da se priključe radu i dodatno ojačaju zdravstveni sistem zemlje, koji je doveden do tačke pucanja.

Inače, Prada nije jedina italijanska modna kuća koja je odlučila da pomogne u borbi protiv korona virusa. Giorgio Armani je donirao 1.5miliona dolara, dok je Donatela Versaće dala 220.000. Kjara Feranji, slavna blogerka, donirala je 110.000 dolara i pomogla je sakupljanje 4.4 miliona dolara putem GoFundMe kampanje.