PANDEMIJSKI PROFITER: Džef Bezos uskoro dostiže cifru od 200 milijardi

Rast akcija kompanije Amazon tokom pandemije korona virusa, čini Džefa Bezosa bogatijim iz nedelje u nedelju…

On je sada bliži nego ikad istorijskoj tituli – postaće prva osoba sa bogatstvom procenjenim na 200 milijardi dolara. Akcije kompanije Amazon porasle su za oko 1.2 procenta, sa cenom od 3.346 dolara po komadu, a nastavile su svoj rast i nakon toga. Samim tim, Bezosovo bogatstvo je nastavilo da raste – dobio je oko 2.2 milijarde dolara zahvaljujući udelu od 11 procenata koliko poseduje, pa je njegovo bogatstvo sada procenjeno na 199.7 milijardi dolara.

Kao već najbogatiji čovek planete, Bezos obara sopstvene rekorde iz nedelje u nedelju tokom proteklih nekoliko meseci. Prošle nedelje, on je imao dve mlijarde manje u svom džepu, ali je i dalje bio najbogatiji čovek sveta kog je Forbs magazin video, otkako su počeli da prate milijardere pre oko četiri decenije.

Pandemija korona virusa je na neki način okarakterisana kao zlatno doma za tehnološke i e-commerce gigante, koji su zaista profitirali, zbog činjenice da ljudi sve manje odlaze u kupovinu i više vremena provode u okrilju svojih domova. Tokom prvog perioda korona virusa, Amazon kompanija zaradila je skoro 89 milijardi dolara.

Inače, Bezos nije jedini milijarder čije se bogatstvo munjevitom brzinom uvećalo tokom pandemije. Prema skorašnjoj studiji, dvanaest najbogatijih Amerikanaca, uključujući Bil Gejtsa, Marka Zakerberga, Vorena Bafeta i Elona Maska, povećali su svoje bogatstvo za ukupno 40 %.