Otkrijte kako je saudijski prestolonaslednik spasio jahtu ruskog oligarha

Bivši saudijski prestolonaslednik je pametno spasao superjahtu ruskog oligarha vrednu 150 miliona dolara od zaplene tako što je postao njen vlasnik u poslednjem trenutku.

Luksuzna jahta Solandge za koju se veruje da pripada Sulejmanu Kerimovu, iznenada je dobila novog VIP vlasnika - bivšeg saudijskog prestolonaslednika Mukrina bin Abdulaziza.

Ova iznenadna promena vlasništva osigurala je da Solandge ne doživi istu sudbinu kao Amadea, a luksuzna jahta sa pet paluba otplovila je iz luke Hamburg neometano od strane vlasti. Solandge je bila na popravci u nemačkoj kompaniji za brodogradnju i inženjering Blohm and Voss.

Solandge je plutajuća vizija sa čeličnim trupom i aluminijumskom nadgradnjom. Za sjajan izgled motorne jahte i divan eksterijer bio je zadužen Espen Oeino, dok je za spektakularan dizajn enterijera Ajlin Rodriguez. Prvo što ćete primetiti na jahti su pet kaskadnih paluba. Od bezbroj zajedničkih prostora za zabavu i prostranog smeštaja za goste, Solandge maksimalno koristi svoj veliki prostor.

Luksuzna jahta može udobno da primi dvanaest gostiju u osam apartmana. Dekor je u najmanju ruku luksuzan sa evidentnim vibrantnim nijansama, dok je ukupan ton neutralan i blistav. Najlepši prostor, bez sumnje, je vlasnička paluba, koja uključuje đakuzi i odvojenu trpezariju. Ogroman otvoreni prostor ima sadržaje kao što su bazen sa mlaznim strujanjem, kompletan spa centar sa hamamom, saunom, kozmetičkim salonom i prostorijom za hromoterapiju i masažu. Ljubitelji fitnesa ne moraju propustiti svoje treninge, jer Solandge ima potpuno opremljenu teretanu u kojoj se mogu pumpati mišići nakon čega sledi hlađenje u moru uz veliki izbor igračaka za vodu.

Zabavljanje gostiju na ovoj jahti nije težak zadatak jer nudi Nikki Beach-Style Beach Club zajedno sa plesnim podijumom i DJ stanicom. Nakon napornih dana, Solandge će vam pomoći da se opustite u društvu dobrih klasika u bioskopu ili uz osveženje u baru uz Bechstein klavir. Barski prostor je istaknut zlatnim i belim Bisazza pločicama okruženim sa 14 barskih stolica prekrivenih zlatnom kožom uz dva televizora.

Staklena skulptura „Drvo života“ zaslužuje posebnu pažnju - sa svojim fantastičnim osvetljenjem, proteže se od glavnog salona do glavnog predvorja. Ovaj dodatak je bio vizija vlasnika jahte, koji je želeo impresivnu instalaciju koja bi obuhvatala čitavu visinu plovila. Dok glavni salon ima dnevni boravak, prostor za gledanje TV-a i formalnu trpezariju, skylounge je dosta ležerniji sa odličnim pogledom uz osvežavajuće koktele.

Velika jahta vredi oko 164 miliona dolara, a milijarderi mogu da je iznajme za oko 10.53.000 dolara nedeljno.

O princu Mukrinu, bivšem prestolonasledniku Saudijske Arabije:

Bivšem prestolonasledniku Saudijske Arabije nisu nepoznate lepe stvari u životu. Ovaj političar i biznismen je 35. sin kralja Abdulaziza, koji je bio prestolonaslednik tokom oskudnog mandata od jedva tri meseca. Njegova neto vrednost se procenjuje na milijardu dolara. Mukrin bin Abdulaziz uživa u književnosti i arapskoj poeziji i njegova kolekcija sadrži hiljade knjiga. Obučeni pilot takođe poseduje četiri nekretnine od oko 7.700 kvadratnih metara u Libanu, nakon odobrenja vlade 2012. godine.

Luxury Experience