Odneo je pobedu u čuvenom kvizu, a onda i oduševio čitavu planetu svojim potezom

Sumu koju je osvojio donira onim ljudima, kojima je novac najviše potreban…

“Nijedna slavna ličnost za dvadeset godina postojanja ovog kviza, nikada nije osvojila milion dolara”, izjavio je Džimi Kimel sa svoje voditeljske pozicije, sedeći naspram slavnog šefa Dejvida Čenga proteklog vikenda. “Niko nikada nije ni pokušao, svi su odustali pre vremena”.

Ulog je bio jasan. Ukoliko je osnovač Momofuku-a znao odgovor na poslednje pitanje, osvojio bi milion dolara za humanitarne svrhe. Da se odlučio da ne odgovori, osvojio bi 500.000 dolara. Morao je da rizikuje da tih pola miliona dolara donacije, pretvori u 32.000 dolara. Pitanje je glasilo ovako: “Iako on i njegova supruga nikada nisu dodirnuli prekidač za svetlo iz straha od strujnog udara, koji je bio prvi predsednik koji je imao električnu energiju u Beloj kući?”.

Čang je na trenutak delovao zbunjeno, pa se odlučio da “pozove prijatelja”, novinarku ESPN, Minu Kims, koja je rekla da je verovatno u pitanju Bendžamin Harison. Zahvaljujući njenom odgovoru, Čeng je odlučio da ide sve ili ništa, što mu se definitivno isplatilo. Osvojio je milion dolara i postao 10 čovek koji je to postigao, a ujedno i prva slavna ličnost.

Čang je odlučio da će svoj dobitak donirati zaposlenima u restoranima kojima je novac potreban, pa ga je dao organizaciji koja je posvećena upravo tome. Svaka čast!