Nemačke vlasti zaplenile retke slike vredne 5 miliona dolara sa megajahte Dilbar

Ališer Usmanov, sankcionisani ruski milijarder, poznat je po svojim ogromnim megajahtama.

Njegova obimna i ultraskupa umetnička kolekcija je impresivna kao i njegova jahta Dilbar vredna 800 miliona dolara. Nemačka policija je sada zavirila u dragocenu kolekciju umetničkih dela i zaplenila 30 slika, koje se procenjuju na 5 miliona evra i predstavljaju radove veoma slavnog Marka Šagala.

Dilbar motorna jahta bila je divna galerija u kojoj je bila smeštena ova neverovatna kolekcija sve dok slike nisu premeštene u skladište tokom renoviranja jahte 2021.

Nije tajna da je superbogati tajkun rođen u Uzbekistanu, vredan 16 milijardi dolara, strastveni kolekcionar umetničkih dela, ma koliko Usmanov to poricao (i dalje poriče da poseduje superjahtu Dilbar). Činjenica da se slavna umetnička dela pojavljuju na svakom mestu povezanom sa Ališerom Usmanovim glasno i jasno govori o njegovom interesovanju. Dok su obilazili njegovu idiličnu vilu, kriminalistička policija otkrila je još jednu galeriju slika i zaplenili su brojne umetničke predmete.

Među ovim predmetima bila su četiri Faberžeova jaja zaključana u sefu. Jaja su bila lažna, nisu originalno delo ruskog zlatara Petera Karla Faberžea, ali su i dalje vredna desetine hiljada dolara.

Nemačke vlasti Federalne službe kriminalističke policije u luci Hamburg zaplenile su superjahtu Dilbar zbog istrage o „skrivanju na moru“ Ališera Usmanova. U to vreme, Dilbar je bila na remontu u brodogradilištu Blohm + Voss u Hamburgu. Od tada je značajna imovina ruskog biznismena zadržana i „više se ne može prodati i iznajmiti“, rekao je portparol Federalne kancelarije kriminalističke policije. Kruna njegove imovine nudila je 3.800 kvadratnih metara stambenog prostora, ogroman bazen, dva heliodroma i posadu od 100 ljudi.

Luxury Experience