Naslednik Hermès brenda želi da usvoji baštovana i ostavi mu polovinu svog pozamašnog bogatstva

Francuski milijarder, naslednik bogatstva Hermès brenda, želi da usvoji svog bivšeg baštovana koji ima pedeset i jednu godinu kao svog sina i ostavi mu polovinu svojih 12 milijardi dolara bogatstva...

Nikolas Pueš, osamdesetogodišnji Francuz i naslednik brenda Hermes, odlučio je da ostavi svoje bogatstvo svom zaposlenom, što je u mnogim ljudima širom sveta probudilo želju za promenom karijere, kako bi potencijalno i oni bili te sreće ukoliko dovoljno dugo rade za nekoga ko je imućan. Najveći pojedinačni akcionar čuvene luksuzne modne kuće vredne 11.2 milijarde dolara nema ni supružnika, a ni dece, a njegov marokanski baštovan je po svemu sudeći njemu najbliža osoba. Pueš, koji je potomak pete generacije Tijerija Ermea, osnivača luksuznog modnog brenda, smatra svog baštovana svojim detetom i želi da usvoji odraslog čoveka.

"Usvajanje odraslog čoveka nije lako, ali je moguće", objasnio je Filip Kanel, poreski advokat iz Lozane. "Prema ugovoru o nasleđivanju, usvojeno "dete" trebalo bi da dobije 50% imanja, dok bi drugih 50% išlo fondaciji. Ugovor o nasleđivanju u Švajcarskoj je način da se reši vaše nasleđivanje, ne testament, već ugovor koji potpisujete sa drugim naslednicima."

Baštovan, četrdesetjednogodišnji Marokanac koji je prvobitno radio kao baštovan za francuskog milijardera, kasnije je postao njegov pomoćnik i na kraju menadžer njegovih rezidencija. Za razliku od svog poslodavca, baštovan ima suprugu koja je iz Španije i bavi se kuvanjem, kao i dvoje dece, koji su kao porodica osamdesetogodišnjaku. Iako nema krvne veze sa četvoročlanom porodicom, Pueš ih smatra svojim potomstvom i odlučio je da pokrene postupak usvajanja u Valaisu, prema informacijama ženevskog žurnala.

Postupak je u toku i nakon što se završi, Marokanac će postati zakoniti sin i naslednik sa pristupom barem polovini masivnog bogatstva Nikolasa Pueša. Ovo zvuči darežljivo, ali je u konfliktu sa Puešovim prethodnom obećanjem da će novac donirati fondaciji za javni interes sa sedištem u Ženevi, koju je osnovao. Umesto ogromnog bogatstva koje je obećao, fondacija Isocrates je dobila samo "ručno napisanu belešku" izražavajući njegove nove želje za nasleđivanjem. "Na osnovu informacija fondacije, ovaj iznenadni i jednostrani raskid ugovora o nasleđivanju čini se ništavim i neosnovanim", izjavio je Nikolas Borsinger, njen generalni sekretar, u Tribune de Genève.

Pueš, jedan od najbogatijih ljudi u Švajcarskoj, živi u luksuznoj vili u La Fouliju, opštini sa 66 stanovnika. U međuvremenu, dok pravni postupci traju, njegov zaposleni je već postao bogatiji za dve vile, jednu na obali Ženevskog jezera i drugu u Marakešu, vredne najmanje 5 miliona dolara.

Luxury Experience