Najskuplji razvodi - IKADA

Bil Gejts i njegova supruga Melinda najavili su da planiraju razvod, nakon više od 27 godina provedenih u braku…

Prema navodima, sudska dokumenta nam otkrivaju da slavni par nije potpisao bilo koju vrstu predbračnog ugovora, što slavnog filantropa može mnogo koštati. Ako ste mislili da je organizacija venčanja skupocen proces, bićete zapanjeni koju cifru mogu dostići razvodi bogatih i slavnih. Kako saznajemo, prema nekim diskusijama, Bil Gejtsa bi razvod od Melinde mogao da košta čitavih 127 milijardi dolara! Ovog puta, odlučili smo da se fokusiramo na one najskuplje:

5. Majkl Džordan i Huanita Vanoj – 168 miliona dolara

Majkl i Huanita su se razveli nakon sedamnaest godina braka, sporazumno i u prijateljskim odnosima. Kako navodi Chicago Business, Vanoj je dobila 168 miliona dolara u brakorazvodnoj parnici, što je jedna od najskupljih nagodbi u istoriji sporta.

4. Tajger Vuds i Elin Nordegren – 710 miliona dolara

Od najboljeg golfera na svetu do majstora preljubničkih skandala, Tajger Vuds je bio nazivan mnogim imenima, što je na kraju dovelo do kraja njegovog šestogodišnjeg braka sa Elin Nordegren. Par se upoznao kada se Elin preselila u Sjedinjene Države iz Švedske, a njihov brak se završio kada je otkriveno da je Vuds imao aferu sa menadžerkom noćnog kluba u Njujorku.

3. Rupert Murdok i Ana Marija Man – 1.7 milijardi dolara

Skupoceni razvodi nisu bili popularna stvar tokom devedesetih, ali im je razvod Ruperta Murdoka i Ane Marije Man, škotske novinarke, utro put. Man je dobila 1.7 milijardi dolara u brakorazvodnoj parnici, sa dodatnih 110 miliona dolara u kešu.

2. Alek Vajldenštajn i Džoslin Vajldenštajn – 3.8 milIjardi dolara

Američki milijarder rođen u Francuskoj, Alek Vajldenštajn, bio je oženjen Džoslin Vajldenštajn tokom dvadeset i jedne godine. Njihov razvod odigrao se 1999.godine, kada je Džoslin dobila procenjenih 3.8 milijardi dolara. To je u vreme kada se razvod dogodio bila pozamašna količina novca, a po svemu sudeći još uvek ga nije potrošila.

1. Džef Bezos i Mekenzi Skot – 38 milijardi dolara

Džef Bezos je prvi u mnogim stvarima, pa čak i kada se radi o razvodu. Osnivač Amazona razveo se od svoje supruge Mekenzi Skot, a njihov razvod je najskuplji u istoriji, sve do danas. Skotova je dobila naknadu od 38 milijardi dolara i preko noći postala treća najbogatija žena na svetu.