Mesiju je ponuđen najunosniji ugovor u istoriji fudbala

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Iako je Lionel Mesi držao prednost u dostignućima na terenu u svojoj karijeri i dugoj borbi protiv Kristijana Ronalda, Ronaldo ga je ipak prestigao kada je u pitanju zarada... 

Po svemu sudeći, iza kulisa i daleko od očiju javnosti, postoji potencijalni ugovor koji će definitivno uskomešati talase u redovima najplaćenijih sportista na svetu. 

U novom izveštaju se tvrdi da bi Lionelu Mesiju mogao biti ponuđen „najunosniji ugovor o platama u istoriji fudbala“. Vlada Saudijske Arabije želi da dovede Mesija u svoju Saudijsku Pro ligu ovog leta. U toku su razgovori o tome da li će igrač napustiti Pari Sen Žermen kada mu ugovor istekne krajem juna. Potencijalni ugovor bi mogao iznositi 400 miliona dolara godišnje.

Saudijska Arabija se nada da će „uzimanjem“ Ronalda i Mesija „obezbediti status zemlje kao krajnje klupske destinacije za najveća svetska imena“. U međuvremenu, Mesiju je ponuđen i ugovor sa PSŽ-om koji bi produžio njegov boravak u francuskoj prestonici za još godinu dana.

Nedavno je Pari Sen Žermen suspendovao Mesija zbog neovlašćenog odlaska iz tima zbog poslovnog putovanja, koje je navodno uključivalo posetu Saudijskoj Arabiji. Telegraf izveštava da su pre putovanja Mesijevi „zahtevi da poseti Saudijsku Arabiju bili odbijeni, pa je, kada je odleteo u Rijad svojim privatnim avionom, to tretirano kao kršenje njegovog ugovora”. Kada se u ponedeljak nije pojavio na treningu, „PSŽ je želeo da zauzme stav“, ali nije dao izjavu „da bi izbegao dalje rasplamsavanje situacije“.

Saudijska Arabija je 2022. godine angažovala Mesija kao turističkog ambasadora. Nedavno je Ahmed Al Kateb, ministar turizma ove zemlje, tvitovao fotografije Argentinca bez datuma. „Želimo dobrodošlicu posetiocima iz celog sveta da iskuse jedinstveno putovanje u Saudijsku Arabiju i njeno gostoprimstvo“, napisao je on.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Sam Mesi je nedavno objavio na društvenim mrežama fotografije o ovoj zemlji. On je sliku nekog drveća potpisao: „Ko je mislio da Saudijska Arabija ima toliko zelenila? Volim da istražujem neočekivana čuda kad god mogu. #visitsaudi.”

Saudijska vlada i predstavnici Mesijevog tima odbili su da komentarišu priču, a Pari Sen Žermen takođe nije objavio saopštenje o novom izveštaju.

Luxury Experience