Majka obrisala Instagram nalog svoje ćerke sa 1.7 miliona pratilaca

Nije lako biti influenser, što mnogi od nas koji su pokušali da se domognu slave najuspešnijih među njima, vrlo dobro znaju…

Kada se nalazite u toj ulozi, automatski postajete idol mnogima, uticajući na ljude koje nikada niste niti videli, niti upoznali u stvarnom životu. Koliko god da influenseri utiču na svoje pratioce, broj pratilaca može uticati na influensere – što ih je više, do je veća njihova validacija, ali moramo se zapitati šta ona zapravo predstavlja, budući da sve cifre koje vidimo na društvenim mrežama mogu biti kupljene, kada je lojalnost sezonska i subjektivna? Da li će vaši pratioci biti uz vas ako odlučite da napravite pauzu od društvenih mreža, izrazite mišljenje koje nije popularno ili ne podržite neki povod koji je većini njih bitan? Jasno je da su ti ljudi pod velikim pritiskom, a to posebno važi za tinejdžere koji imaju na milione pratilaca i svakodnevno se trude da serviraju pogodan sadržaj.

Sa tom perspektivom na umu, morate se složiti sa Fernandom Roha Kaner, mamom četrnaestogodišnje influenserke iz Brazila. Ona je preduzela jedan veoma radikalan korak i obrisala sve naloge svoje ćerke na društvenim mrežama, opisujući TikTok i Instagram kao vrlo nezdrava okruženja. Valentina, poznata online kao Nina Rios, tinejdžerka je koja je imala više od 1.7 miliona pratilaca. Šta je dovelo njenu majku do toga da joj obriše naloge? Pa, Fernanda nije bila impresionirana sa 30 identičnih selfija i plesova koje svako može uraditi, a koji sačinjavaju veći deo sadržaja koji njena ćerka objavljuje. “Ne želim da reklamira zapaljivu odeću od poliestera napravljenu u Kini. Ne želim da moja brilijantna ćerka radi svoje dnevne plesne tačke kao trenirani babun. Tužna je generacija koja ovo posmatra kao slavu”.

Fernanda je takođe dodala da ne želi da Valentina odrasta verujući da je ona “lik” koji predstavlja na društvenim mrežama. I dok mnogi osuđuju njen korak, uzimajući u obzir važne teme kao što su mentalno zdravlje, slika o sebi i potreba za konstantnom validacijom, važno je zaštititi decu, kada ste u mogućnosti da to učinite.

Valentina je dala svoj komentar na odluku svoje mame: “Naravno nisam bila srećna, bila sam ljuta”. Tinejdžerka nije sigurna kada i da li će se uopšte vratiti društvenim mrežama. Uzimajući u obzir da “majke znaju najbolje”, možda je Fernandin postupak sada oštar, ali će joj doneti dosta dobrog u kasnijem životu.