LVMH donira 166 miliona dolara za sponzorstvo Olimpijskih igara u Parizu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LVMH (@lvmh)

Izvršni direktor Bernar Arno kaže da će ovo sponzorstvo visokog profila „doprineti povećanju privlačnosti Francuske širom sveta“.

Nakon višemesečnih spekulacija, luksuzni konglomerat je u ponedeljak zvanično postao partner predstojećih Olimpijskih igara. LVMH nije otkrio detalje ugovora o sponzorstvu, ali je nekoliko izvora potvrdilo da je kompanija izdvojila 166 miliona dolara.

„Ovo partnerstvo bez presedana sa Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. doprineće jačanju privlačnosti Francuske širom sveta“, rekao je izvršni direktor i predsednik LVMH kompanije Bernar Arno u saopštenju. „Bilo je prirodno da LVMH bude deo ovog izuzetnog međunarodnog događaja.“

Sporazum će najvrednijoj kompaniji u Evropi dati vrhunsku reklamnu i na Olimpijskim i na Paraolimpijskim igrama. Nekoliko LVMH kuća će igrati „bitne uloge“ u odgovarajućim događajima: poznati pariski brend nakira Chaumet će dizajnirati medalje, Moët Hennessy će obezbediti vino i žestoka pića tokom igara, a Sephora će pomoći sa štafetom Olimpijske baklje. Od sada do ceremonije otvaranja, Louis Vuitton, Dior i Berluti će takođe predstaviti različite aspekte svog angažmana.

"Sport je ogroman izvor inspiracije za naše brendove, koji će ujediniti kreativnu izuzetnost i atletske performanse tako što će doprineti svom sjaju i hrabroj inovaciji ovoj izvanrednoj proslavi“, dodaje Arno.

Neki LVMH brendovi su ranije sponzorisali svetska takmičenja. Hublot je bio zvanični merač vremena FIFA Svetskog prvenstva, na primer. Kao što možete očekivati, druge kompanije velikih imena slede primer LVMH. Air France je obezbedio sopstveno partnerstvo u pokušaju da poveća vidljivost brenda i ostvari više posla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LVMH (@lvmh)

Olimpijske igre bi trebalo da se održe od 26. jula do 11. avgusta, dok će Paraolimpijske igre trajati od 28. avgusta do 8. septembra. Većina događaja biće održana u francuskoj prestonici, dok će se druge svečanosti odvijati u Marseju i na Tahitiju.

"Želimo da se zahvalimo LVMH grupi i njihovom aktivnom angažovanju“, dodaje Toni Estanž, predsednik Olimpijskog komiteta Pariz 2024. „Zajedno ćemo učiniti Olimpijske igre u Parizu 2024. zaista izuzetnim iskustvom."

Luxury Experience