Lady Gaga ne mora da plati 500.000 dolara osobi koja je vratila njene francuske buldoge

Pop zvezda je ponudila nagradu za siguran povratak pasa, ali je sudija presudio da ona ne mora da plati novac.

Vlasnici kućnih ljubimaca bili bi spremni platiti puno novca za povratak njihovih izgubljenih četvoronožnih prijatelja - samo pitajte Lady Gagu. U februaru 2021. godine, lopovi su ukradenim pištoljem oteli dva od tri francuska buldoga pevačice, a ona je ponudila nagradu od 500.000 dolara za siguran povratak njenih ljubimaca. Psi su ubrzo vraćeni, ali Lady Gaga ipak neće morati da isplati taj novac. Sudija je presudio da žena koja je vratila pse nema pravo na novac, kako je izvestio The Washington Post u utorak, delimično zato što je bila povezana s istim ljudima koji su prvobitno uzeli životinje.

"Niko ne može iskoristiti svoju sopstvenu grešku", napisala je sudija Holi J. Fudžie u obaveštenju o presudi, prema Postu. "Tužitelj mora doći pred sud sa čistim rukama i zadržati ih čistim ili će mu biti uskraćena pravda, bez obzira na osnovanost zahteva."

Tužiteljka, Dženifer Mekbrajd, izgleda da je poznavala oca jednog od osumnjičenih u slučaju otmice pasa. Snimci su pokazali kako je uzela pse ubrzo nakon što ih je neko zavezao za uličnu svetiljku, napisao je The Washington Post, a u decembru je osuđena zbog primanja ukradene robe, s kaznom od dve godine uslovne kazne.

Međutim, Mekbrajd je smatrala da bi trebalo da primi nagradu koju je Lady Gaga prvobitno navela na društvenim mrežama. Tako je u februaru tužila pop zvezdu zbog kršenja ugovora i prevare, tvrdeći da je verovala da će novac biti isplaćen "bez postavljenih pitanja" po povratku ljubimaca. Takođe je rekla da su psi bili u njenom posedu samo da bi ih sigurno vratila Lady Gagi i primila nagradu.

Međutim, sudovi u Los Anđelesu odlučili su da Lady Gaga nema pravnu obavezu da pruži nagradu Mekbrajd niti da isplati bilo kakav novac zbog navodne štete ili emocionalne patnje. Pevačica još nije komentarisala odluku, ali je pohvalila svog šetača pasa, Rajana Fišera, nakon otmice pasa. (Tokom incidenta, Fišer je upucan i ozbiljno povređen.)

"Nastaviću da te volim, Rajane Fišeru, rizikovao si svoj život boreći se za našu porodicu", napisala je na društvenim mrežama. "Zauvek si heroj."

Verovatno je zahvalna i na odluci sudije u ovom slučaju.

Luxury Experience