Kupite kuću na Siciliji za samo 117 dinara!

Ukoliko ste oduvek sanjali o životu na Siciliji, evo prilike da to i učinite, a da pritom ne potrošite pravo bogatstvo…

Kako bi preokrenuli trend depopulacije ove zemlje, italijanski grad Salemi se sprema da aukcijski proda svoje napuštene domove, po ceni od 1 dolar. Slikoviti grad ima sve manju populaciju u proteklih pedeset godina, sa preko 4.000 stanovnika koji su ga napustili nakon zemljotresa 1968.godine. Komentarišući aukciju, gradonačelnik Salemija, Domeniko Venuti, izjavio je: “Pre samog lansiranja ovog projekta, morali smo da oporavimo stare delove grada gde se kuće nalaze, poboljšavajući infrastrukturu – od puteva, preko kanalizacije, pa do strujne mreže. Sada je grad konačno spreman za sledeći korak”.

Kuće koje će biti dostupne za kupovinu nalaze se u istorijskom centru grada, a okarakterisane su sopstvenim i jedinstvenim aurama. Svaka od njih ima više nivoa, veličanstvene balkone i pogled na zelenu dolinu, dok su konstruisane od žutog kamena, sa stabilnom strukturom.

Svaka od kuća će imati početnu cenu od 1.17 dolara, dok će kupci moći da se nadmeću lično i virtuelno. Novi vlasnici će biti odabrani u zavisnosti od njihove posvećenosti projektu obnove grada, kao i njihove vizije.