Koliko vredi mediteranska luksuzna vila

Od klubova na Ibici, do peščanih plaža Naksosa i antičkih ruševina Sicilije, Mediteran je skupina gradova sa različitim karakterima, kulturama i istorijama…

Posetioci ovih gradova ponekad ne vole da odsedaju u hotelima bilo koje vrste, već žele odmor u vrhunskoj luksuznoj vili. Investitori takođe radije biraju vile kao investicije, umesto velikih hotela i sličnih ponuda.

Mediteran je svakako idealno mesto za investiciju, jer njegova popularnost nikako neće opasti – tu su Španija, Hrvatska, Turska, Egipat, Sardinija, Italija, Maroko i Tunis, a vi treba da odaberete svoje omiljeno mesto i uživate.

Nije tajna da je i ovaj sunčani raj pogođen finansijskom krizom, jer je neverovatno potcenjeno tržište nekretnina privuklo veliki broj lukavih ljudi koji žele sebi da kupoe mesto za odmor. Ipak, upravo oni mudro koriste donekle nezgodnu situaciju, koja se sada poboljšava.

Kada govorimo o Španiji, dugotrajno zatišje na polju nekretnina konačno je završeno – cene vila na mediteranskoj obali su ponovo u porastu, po prvi put od januara 2008.godine, dok i kupovina i prodaja nekretnina beleže rast, po prvi put nakon strmoglavog pada pre sedam godina.

Turska obala protkana je neverovatnom lepotom, pa su opcije za investicije praktično neograničene, jer ova zemlja nudi nešto sasvim drugačije. Ako želite da kupite vilu u malo sirovijem kraju, pogledajte šta se nudi u Antaliji. Ovde se nalazi čuvena Tirkizna obala sa svojim predivnim uvalama i netaknutim prostorima, koji se otvaraju prema planinama. Turska je skoro obnovila svoje zakone o posedovanju nekretnina, što je poprilično olakšalo kupovinu vila u ovoj zemlji.

Jadranska obala Dalmacija sada dobija više pažnje nego ikada, zahvaljujući svojim pojavljivanjima u čuvenoj seriji Igra prestola. Hrvatska je postala izuzetno popularna destinacija tokom prethodnih godina, gde broj turista na godišnjem nivou konstantno raste, pa bi vila koju biste mogli da iznajmljujete kada niste u njoj bila idealna investicija.

Ova godina je najbolje vreme za kupovinu nekretnina, nakon dvadeset godina stagnacije. Tržište nekretnina kontantno raste, i ono što vredi sada počinje da dobija pravu cenu. Ako želite brzo da vratite svoj novac i želite pravu investiciju, vila na obali je prava stvar za vas.

Ako kupite vilu koja poseduje sve elemente luksuza i lepote, lako ćete je iznajmiti. Gledajte da ona ima svoju privatnu baštu, bazen, da nije mnogo udaljena od plaže i da od vas ne zahteva velika dodatna ulaganja nakon kupovine.

Pogledajte dobro sve vile koje su u ponudi, odaberite svoju omiljenu lokaciju i investirajte u svoju budućnost - čak i da iznajmljivanje ne bude prava opcija za vas, prodaja je nešto na šta se uvek možete osloniti.

D.Ć.