Koliko dugo bi Mark Zakerberg mogao kupovati Bugatti Chiron svaki dan pre nego što potroši sav novac

Nećete verovati koliko godina Mark Zakerberg može kupovati Bugatti Chiron hiperautomobil od 3,3 miliona dolara svaki dan pre nego što mu ponestane novca...

Šef kompanije Meta, Mark Zakerberg, prestigao je Bila Gejtsa i postao četvrti najbogatiji čovek na svetu. Prema Bloombergovom indeksu milijardera, Zakerbergova neto vrednost se nedavno povećala na 170 milijardi dolara zahvaljujući skoku od 22 posto u ceni akcija Meta kompanije, što je povećalo bogatstvo njenog izvršnog direktora za više od 28 milijardi dolara. Jedini ljudi bogatiji od Zakerberga su Bernard Arno, Džef Bezos i Elon Mask, prema listi milijardera u realnom vremenu. Da bismo stavili njegovo ogromno bogatstvo u kontekst, samo je 57 zemalja imalo BDP (bruto domaći proizvod) veći od 170 milijardi dolara u 2022. godini.

Sa toliko novca, skoro je nemoguće da Zakerberg bankrotira. Čisto iz zabave, pokušali smo izračunati koliko bi vremena bilo potrebno četvrtom najbogatijem čoveku na planeti da bankrotira ako bi svaki dan svoj novac trošio u neverovatnim količinama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Iako je Zakerberg često viđen kako vozi Honda automobil, milijarder takođe poseduje Pagani Huayra, koji je kupio pre skoro deset godina za 1,4 miliona dolara. Ali šta ako iznenada razvije ukus za Bugatti hiperautomobile i počne da kupuje po jedan svaki dan? Znamo da je to apsurdno hipotetičko razmišljanje, ali sigurni smo da ćete biti potpuno zapanjeni kada vam kažemo da će Zakerbergu trebati 141 godina da potroši sav novac čak i ako kupuje Chiron vredan 3,3 miliona dolara svaki dan. To je oko 51.515 Chiron modela, što je više od 100 puta više od broja predloženih jedinica francuskog hiperautomobila i njegovih derivata.

Tehnološki milijarder poseduje privatni avion Gulfstream G650 i intenzivno ga koristi za putovanje na različita mesta, što mu je donelo mnogo kritika od strane aktivista za klimatske promene. Ipak, hajde da napravimo još jedan apsurdan obračun kako bismo razumeli ogromnost bogatstva izvršnog direktora Meta kompanije. Zakerbergu će trebati 6,42 godine da potroši sav novac ako odluči da svaki dan kupuje novi sjajni Gulfstream G800 avion. Do tog vremena, imaće ogroman broj od 2.345 jedinica G800.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Iako centibilioner nikada neće raditi ništa slično, on svakako troši svoj novac na mnoge stvari. Navodna vrednost njegovog portfelja nekretnina iznosi 320 miliona dolara, uključujući njegove palate vredne 116 miliona dolara u Kaliforniji. Osim toga, kupio je velike delove zemlje na Havajima, što je neke ljude navelo da ga nazovu kolonizatorom. Nedavno su kružile glasine da želi da kupi napuštenu superjahtu sankcionisanog oligarha vrednu 382 miliona dolara. Čak i ako kupi ultra luksuznu jahtu, to će jedva imati uticaj na njegovu neto vrednost.

Luxury Experience