Koje kreditne kartice koriste milijarderi i po čemu se razlikuju od ostalih?

Postoji mnogo kreditnih kartica koje koriste samo pripadnici finansijske elite i posebno su napravljene za njih.

Biznismen Mark Kuban možda često govori o tome da svako ko koristi kreditne kartice ne želi da se obogati, ali istina je da nisu sve kreditne kartice iste. Kao i sve u životu, kartice koje su banke osmislile za najimućnije među nama nemaju nikakve veze sa bankarskim karticama koje mi ostali koristimo.

Postoji mnogo kreditnih kartica koje koriste samo milijarderi, međutim, malo njih ima karakteristike koje će se naći u ove tri koje ćemo navesti u nastavku, čije sticanje nije lak zadatak, čak i za nekoga ko je već veoma bogat.

Chase Sapphire Reserve kartica

Chase Sapphire Reserve kartica vam omogućava da dodate 60.000 bonus poena na vašu karticu uz kupovinu od 4.000 dolara tri meseca nakon što je kartica aktivirana. Korisnici takođe mogu da zarade 5 hiljada poena na letovima i 10 hiljada poena na iznajmljenim automobilima i hotelima kada se putovanje rezerviše kroz Chase Ultimate Revards program. Svi ovi poeni se zatim mogu iskoristiti za putovanje po paušalnoj stopi preko Chase-a ili se mogu koristiti u programima nagrađivanja avio-kompanija ili hotela.

Tu su i mnoge pogodnosti putovanja kao što su prijava i pristup salonu aerodroma, osiguranje za iznajmljivanje automobila, pokriće za kašnjenje ili otkazivanje putovanja i produžena garancija.

2. JP Morgan Chase Palladium Visa

Palladium Visa kartica odiše raskošom samo po svom izgledu, jer je napravljena od paladijuma i zlata, sa svim podacima o korisniku kartice ugraviranim u materijal. Dok vlasnici kartica moraju imati dugoročnu vezu sa brokerskom agencijom za upravljanje bogatstvom JP Morgan, kartica ima dovoljno funkcija da bi takav odnos bio vredan truda. Prvo, postoji naknada od samo 595 dolara godišnje, a korisnicima se ne naplaćuje menjanje valuta, kašnjenje u plaćanju ili prekoračenje. Osim toga, kao što biste očekivali od zlatne kartice, nema ograničenja u potrošnji.

3. American Express Centurion kartica

Takođe poznata kao American Express Black, ovo je mala crna kartica, a za mnoge ljude to je samo mit koji nikada neće videti u svojim novčanicima. Da biste imali pravo na ovu karticu, morate imati ekskluzivnu American Express Platinum karticu i zarađivati 250.000 dolara ili više u toku prethodne godine. Zatim, kada se plati naknada od 7.500 dolara i pretplata od 2.500 dolara, korisnici mogu postati vlasnici jedne od najekskluzivnijih kartica na svetu i koristiti njene pogodnosti, kao što su usluge ličnog konsijerža i putničkog agenta 24/7, besplatne noći u ultraluksuznim hotelima, pristup salonima i klubovima na aerodromima i besplatne putne karte za pratioce.

Luxury Experience