Ko je najpoznatiji Jutjuber na planeti i koliko zarađuje godišnje?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MrBeast (@mrbeast)

MrBeast, poznat po svojim nečuvenim video snimcima i impresivnom broju pratilaca, ponovo osvaja Jutjub zajednicu.

Ko je on i zašto se proglašava „siromašnim“?

Džimi Donaldson, takođe poznat kao MrBeast, piše sopstvenu priču na internetu pošto je on najpoznatiji Jutjuber u svetu sa preko 239 miliona pratilaca, dok stvara sadržaj sa neobičnim idejama i zarađuje milione dolara, pri čemu je ipak naveo da nije...bogat.

Budžet ovog 25-godišnjaka sada premašuje milion dolara po videu, a novac dolazi od samog Jutjuba, reklama i raznih sponzorskih ugovora. U stvari, on svake nedelje objavljuje video snimak u trajanju do 30 minuta sa konceptom koji je viralan kao kod igara tipa " Squid Game". Istovremeno, zbog svoje filantropije i donacija, stekao je nadimak „Vili Vonka interneta“, dok njegovo bogatstvo dostiže pola milijarde dolara.

Veliki filantrop

MrBeast je istovremeno razvio akcije koje uključuju pomoć paralizovanim psima, finansiranje bolnica za decu i mnoge druge. Nedavno, u novom videu, on predstavlja svoju inicijativu za borbu protiv jednog od najozbiljnijih izazova u Africi – potrebe za pristupom čistom vodom. MrBeast je postavio ambiciozan cilj da izgradi 100 bunara na različitim lokacijama širom kontinenta! Prvi projekat je već završen u jednom selu u Keniji. Na snimku vidimo MrBeasta i njegov tim kako posećuju školski sistem Nairiri i bunar koji sada služi potrebama učenika za čistom vodom za piće.

Njegova akcija je nastavljena njegovom posetom Zimbabveu, gde je izgrađen most kako bi se obezbedio siguran pristup bunaru koji je izgradio njegov tim, pružajući rešenje za opasnost koju reka predstavlja za lokalno stanovništvo. Njegova akcija proširila se i na Sudan, gde je sponzorisao izgradnju još jednog bunara.

„Tajne” mladićevog uspeha odnose se kako na simpatične naslove video zapisa, tako i na privlačne sličice, dok stvaranjem intenzivnih emocija uspeva da očara svoje gledaoce. Međutim, pravi „ključ“ koji ga je učinio nedostižnim su protagonisti u njegovim spotovima, koji su niko drugi do...obični ljudi, tako da većina pratilaca može da se identifikuje sa njima.

"Ja nisam bogat"

U budućnosti Jutjuber želi još više da razvije svoju imperiju, dok već zarađuje stotine miliona dolara od kanala. Ali uprkos tome što zarađuje između 600 i 700 miliona dolara svake godine, on tvrdi da nije bogat, uprkos svojim... devetocifrenim zaradama.

„Svaki video donosi dva miliona dolara prihoda od reklama i nekoliko miliona u poslovima sa brendovima“, rekao je on, napominjući da mu kompanije plaćaju između 2,5 miliona i 3 miliona dolara da ih pomene u videu. Ali, taj novac ne ide na njegov bankovni račun, a čak i da ide, on nema pristup računu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MrBeast (@mrbeast)

„Nemam pristup nijednom od svojih bankovnih računa. Imam finansijskog menadžera, ali moja mama je ta koja ima pristup mom glavnom bankovnom računu“, rekao je on, ističući da se prihod reinvestira u razvoj njegovog ličnog brenda i pratilaca.

„Sve sam ponovo uložio do te mere da bi se moglo reći da je glupo, samo verujući da ćemo uspeti. I uspeli smo“, istakao je on. Očigledno, Amerikanac nije... siromašan, jer ima ličnog kuvara, trenera i živi u kući od 3.000 kvadratnih metara koju je 2018. kupio za 320.000 dolara. „Nisam naivan. Možda ću jednog dana svoj novac iskoristiti za ličnu zabavu, ali upravo sada, šta god zaradimo, mi reinvestiramo“, dodao je on.

Luxury Experience