Ko je kupio ikonski Plaza hotel

Plaza Hotel jedno je od glavnih obeležja Njujorka, za koje su svi čuli…

Ovaj hotel se pojavljivao u bezbroj filmova, a nekada je bio u vlasništvu sadašnjeg predsednika SAD, Donalda Trampa. Sudeći prema izveštajima, ovaj hotel će biti prodat 25. juna i preći će u vlasništvu Šahal Kana i Kamrana Hakima. Kan je osnivač kompanije iz Dubaija, White City Ventures, dok je Hakim osnovao njujoršku kompaniju koja se bavi nekretninama, nazvanu Hakim Organization.

Ovaj duo složio se da kupi hotel po ceni od 600 miliona dolara, pri čemu je suma od 415 miliona dolara zapravo pozajmica koju su im ponudili britanski milijarderi Dejvid i Sajmon Ruben. Predstavnici porodice Ruben nisu želeli da komentarišu ove tvrdnje, dok je Kan izjavio da su oni tri ipo godine radili na ovom projektu i da jedva čekaju da prodaja bude zatvorena.

Trenutno, hotel je u vlasništvu nekoliko igrača, uključujući Sahara India Pariwar, Kingdom Holdings (u vlasništvu saudijskog princa Alvaleda bin Talala) i Ashkenazy Acquisition Cors. Sahara grupa već duže vreme pokušava da proda svoj udeo u hotelu, odnosno otkako je predsednik kompanije u zatvoru jer nije vratio depozite investitorima.

U predstojećim mesecima ćemo imati verovatno pune ruke posla sa ovom pričom, koja će možda zauvek promeniti sudbinu ikonskog Plaza hotela.