Kinezi prodavali lažne Louis Vuitton tašne - pre nego što su lansirani originali

Nakon Velikog Kineskog zida, sledeća stvar prema kojoj ova nacija gaji neizmernu ljubav, svakako je Louis Vuitton…

Kinezi jednostavno obožavaju njihove modne ponude, bilo da su u pitanju originali ili lažnjaci – oni ih moraju imati u svojim kolekcijama. Činjenica da je samo jedan Louis Vuitton butik u Šangaju zaradio 22 miliona dolara tokom avgusta, dokazuje njihovu fascinaciju ovim luksuznim brendom. Govoreći o milionima, policija Šangaja upravo je uhapsila 62 osumljičene osobe zbog navodne proizvodnje i prodaje lažnih Louis Vuitton tašni.

Kako bi maksimalno iskoristili kult koji se vrti oko Louis Vuitton proizvoda, radnik u jednom Louis Vuitton butiku u Guangžou, navodno je prodao nove kolekcije koje se još uvek nisu našle u zvaničnoj prodaji drugim osumljičenima, kako bi ih oni kopirali. Prema navodima, lažne torbe su se proizvodile po ceni od 15 dolara po komadu, a prvim kupcima su prodavane po ceni koja ide od 45 do 75 dolara, na veliko. Potom, trgovina na malo je došla do cene između 60 i 100 dolara, kako navodi policija.

Lažne tašne nisu dospele samo do nekoliko delova Kine, već su se prodavale i u drugim zemljama. Tokom policijske racije, osumljičeni su uhapšeni na 40 lokacija, a više od 2.000 tašni je zaplenjeno. Prema navodima vlasti, zaplenjeno je preko 16 miliona dolara robe, kako krivotvorene, tako i originalne.

Istraga na ovu temu lansirana je u decembru prošle godine, kada je otkriveno da je jedan WeChat nalog prodavao lažne Louis Vuitton tašne. To je dovelo policiju do čoveka po imenu Ženg, koji živi u Guangžou, a koji je identifikovan kao korisnik ovog naloga. Nakon dalje istrage, policija je otkrila da ovaj čovek radi sa čitavom bandom, koja je bazirana u Guangžou, Donguanu i Fošanu. Svi oni su bili odgovorni za proizvodnju lažnih torbi iz najnoviji Louis Vuitton kolekcija, koje su došle na tržište, pre zvaničnog lansiranja originala!