Katarski šeik Džasim bin Hamad Al Tani ulazi u istoriju ponudom od 6,3 milijarde dolara za Mančester junajted

Budućnost Crvenih đavola izgleda obećavajuće, sa šeikom Džasim bin Hamad Al Tanijem koji je dao konačnu ponudu od oko 6,3 milijarde dolara za sportski tim.

Ukoliko ponuda šeika bin Džasima bude prihvaćena, Mančester junajted će postati najskuplji klub u istoriji sporta. Dogovor postaje još bolji sa obećanjima o upumpavanju dodatnog kapitala u ponovni razvoj Old Traforda, izgradnju novog stadiona i transformaciju Junajtedovog trening centra. Pokojni Malkolm Glejzer kupio je Mančester junajted 2005. godine, i ako ponuda šeika bude prihvaćena, 20-godišnja vladavina Glejzersa u klubu će se završiti tako što će 100 odsto vlasništva nad klubom preći u ruke katarske kraljevske porodice.

Jedina prepreka na njegovom putu je britanski milijarder Ser Džim Ratklif. On je sadašnjim vlasnicima, Džoelu i Avramu, ponudio da zadrže 20% udela ako njegova ponuda uspe.

Katarska kraljevska porodica poznata je po svojoj ljubavi prema sportu. Međutim, ovoga puta glava porodice i bivši premijer Katara šeik Hamad nisu delili isti entuzijazam da steknu legendarni klub. U intervjuu koji je objavio Bloomberg, šeik Hamad je izrazio sumnju u preuzimanje. Rekao je: „Nisam fan fudbala. Ne sviđa mi se ova investicija. Možda će dobro funkcionisati. Ali znate, neki moji sinovi vole ovo, oni uvek o tome razgovaraju sa mnom. Snažno guraju. Ovo nije moja specijalnost.” Dodao je: „Dozvolite mi da to kažem ovako: ja sam investitor. Ako će to jednog dana biti dobra investicija, razmisliću o tome. Neću na to gledati kao na nešto što radim, samo kao na reklamu.”

Šeik Džasim bin Hamad Al Tani dao je konačnu ponudu u Njujorku malo pre roka od 22 sata, i čini se da u ovom trenutku šeik deluje kao prvi favorit.

Luxury Experience