Kako je Wimbledon zaradio zbog pandemije korona virusa

Teško je videti dobru stranu u situaciji sa pandemijom korona virusa koja je osvojila čitav svet i svakog dana nam donosi loše vesti…

Ipak, neki ljudi će možda dobiti dosta iz ove situacije; nešto što je daleko opipljivije od slobodnog vremena za druženje sa porodicom usled mera samoizolacije, introspekcije, novih hobija i istraživanja ličnih intereosvanja. All England Lawn Tennis Association morala je da otkaže sve planirane mečeve zbog globalne pandemije. Ipak, to ih je dovelo do sasvim neočekivanog razvoja situacije.

Ogranizatori Wimbledona dobiće masivnu isplatu zbog otkazivanja istog zbog problema koje je izazvao korona virus. Naime, oni su naučili svoju lekciju nakon pandemije SARS virusa 2003.godine, zbog koje su se odlučili na uplaćivanje specijalnog osiguranj u slučaju pandemije. Prema navodima, njihova polisa osiguranja garantuje im isplatu u visini od 141 milion dolara zbog otkazivanja čuvenog turnira.

All England Lawn Tennis Club kupio je osiguranje u slučaju pandemije za period od 17 godina sa cenom od oko dva miliona na godišnjem nivou. Svi ti troškovi će se ove godine konačno isplatiti, pa možemo reći da je dobro što su otkazali turnir, umesto da ga odlože.

Prema navodima, pored Wimbledon turnira otkazan je i 2020 British Open, sa istom svrhom.