Kako Ferrari planira da se vrati na scenu uprkos korona virusu

I dok je svakom od nas postalo jasno da pandemija korona virusa neće tek tako nestati, Ferrari brend kroji svoje planove za otvaranje proizvodnje…

Prema novom izveštaju, plan slavnog brenda će uključivati opsežno testiranje i upotrebu telefonskih aplikacija za praćenje, kako bi se osiguralo zdravlje i bezbednost zaposlenih. Italijanska marka traži od svojih radnika da se prijave za dobrovoljno testiranje na koronavirus kako bi mogli što pre da se vrate na svoj posao kao deo “Back on Track” programa, kako javlja Rojters. Njihovi planovi su i dalje u ranoj fazi razvoja, ali ako budu uspešni, njihova ambiciozna strategija će predstaviti nacrt koji će i drugi brendovi moći da prate kako bi se vratili u normalan život.

Kao deo programa, Ferrari osoblje, njihove porodice i dobavljači će dati krv na testiranje kako bi se proverilo da li su slobodni od virusa. Potom, oni će dobiti specijalnu aplikaciju za pametne telefone, koja će ih obavestiti ako su bili u kontaktu sa osobom koja je zaražena korona virusom. Idealno, ovo će se pobrinuti da se samo zdravi radnici vrate na posao, pomažući pritom zaustavljanje širenja epidemije.

Ukoliko testovi pokažu da je neki od radnika zaražen, on će biti podvrgnut dodatnom testu, dok će kao deo programa, slavni brend pružiti specijalno osiguranje svim svojim radnicima koji su hospitalizovani zbog pozitivne dijagnoze. Oni će takođe obezbediti smeštaj i medicinsku pomoć za sve ljude koji moraju da se samoizoluju kao rezultat vraćanja na posao.

Kako Ferrari kaže, 500 od 4.000 radnika iz njihovog proizvodnog pogona u Maranelu i Modeni su već testirani, a prema navodima, 800 testova se može obraditi dnevno. Svi radnici kojima je test ponuđen prihvatili su isti.

Iako je testiranje već počelo, nije jasno kada će Ferrari brend nastaviti svoju proizvodnju, koja je zaustavljena sredinom marta zbog pandemije ovog virusa.