Hakovan sistem za praćenje lokacije Dilbar jahte Ališera Usmanova

Dok je zaplenjena mega jahta Dilbar vredna 800 miliona dolara usidrena u Hamburgu, na sajtu za praćenje lokacija se navodi da je jahta na Sardiniji.

Igra jurnjave mačke i miša ruskih milijardera i njihovih superjahti i dalje traje. Superjahta Dilbar, vredna 800 miliona sankcionisanog milijardera Ališera Usmanova, bila je usidrena u Hamburgu od zaplene. Nemačke vlasti zaplenile su jahtu u luci u Hamburgu, oduzevši od ranog Facebook investitora jednu od njegovih najcenjenijih stvari.

Od zaplene jahta se nije pomerila iz luke, čak je neko vreme bila potpuno prekrivena, možda zbog novog farbanja. Na sajtu za praćenje brodova Marine Traffic se može videti da je trenutna lokacija jahte negde na Sardiniji, i to svakako nije marina. Ne samo da ova informacija prkosi logici, već je jahta uočena u svom sjaju u Hamburgu.

Prema eSysman SuperYachts, ista stvar se desila i sa superjahtom Predator, koja je takođe prikazana da je locirana na Sardiniji. Dok drugi tragači nastavljaju da prikazuju lokaciju jahte u Hamburgu, ova vest o promeni lokacije sigurno je uznemirila Usmanova koji iako je milijarder sa bogatstvom od 17,9 milijardi dolara, nije bežao od toga da moli evropske sudove da suspenduju oštre sankcije kako bi mogao da dobije svoju zaplenjenu megajahtu Dilbar vrednu 800 miliona dolara.

Molbe ruskog tajkuna Ališera Usmanova ostale su bez odgovora:

Ališer Usmanov, koji najveći deo svog bogatstva duguje metalskim i rudarskim operacijama i investicijama, pokušao je da vrati svoju megajahtu u aprilu. Oligarh je uložio žalbu Opštem sudu EU 29. aprila, tražeći od drugog najvišeg tribunala da suspenduju sankcije dok sudije ne donesu konačnu odluku. Za Usmanova je bilo srceparajuće izgubiti takvu imovinu kao što je Dilbar, tri puta dužu od olimpijskog bazena sa dva heliodroma, baštom i mnogim sadržajima. Usmanov nije uspeo da dobije "pomilovanje", a njegova pravna žalba je odbijena. Ne može se zanemariti da bi trijumf Usmanova otvorio kapije za druge milijardere koji bi neumorno pratili njegov primer, pokušavajući svaki trik da vrate svoje voljene jahte za uživanje.

Luxury Experience