Elon Mask je konačno kupio Twitter i proglasio sebe gazdom

Dugotrajna saga „Elon Mask i kupovina Twittera“ možda se bliži svom logičnom kraju.

U pismu koje je kružilo društvenim mrežama, izvršni direktor Tesle i SpaceX kompanije je rekao da je konačno kupio društvenu mrežu i detaljno naveo motive ove odluke vredne 44 milijarde dolara.

Na početku pisma je podsetio da je postojalo mnogo priča o tome da kupuje Twitter da bi promovisao sebe i svoje kompanije, ali većina pretpostavki se pokazalo pogrešnim.

„Razlog zbog kojeg sam kupio Twitter je taj što je za budućnost civilizacije važno imati zajedničku digitalnu platformu na kojoj se može razgovarati o širokom spektru verovanja na zdrav način“, napisao je milijarder.

Novi vlasnik društvene mreže odgovorio je na potencijalnu zabrinutost korisnika koji strahuju da će se platforma podeliti na ekstremno desničarska i ekstremno levičarska mišljenja. Uprkos svom prethodnom stavu da Twitter treba da dozvoli veću slobodu govora, on je pojasnio da će platforma koristiti neki oblik moderiranja sadržaja. „Twitter ne može biti paklena zona u kojoj možete da kažete šta god želite bez ikakvih posledica“, napisao je Mask.

On je opisao svoju viziju budućnosti "društvene mreže za tvitovanje" kao toplog, gostoljubivog i svestranog mesta. Pismo dolazi usred straha oglašivača da bi puna sloboda govora na platformi izazvala kontroverzu oko oglasa. Nedavno je The Wall Street Journal objavio da su proizvođači automobila posebno zabrinuti zbog potencijalnih sukoba, s obzirom da je Mask izvršni direktor Tesle. Istovremeno sa objavljivanjem pisma, Mask se samostalno krunisao, promenivši svoj opis na profilu društvene mreže u „šef Tvitera“.

Međutim, predstavnici platforme još nisu zvanično potvrdili vest o završenom poslu u kom je pobedio Elon Mask.

Luxury Experience