Džordž R.R. Martin donirao 5 miliona dolara studentima

Da ste napisali seriju legendarnih knjiga, koje će kasnije biti pretvorene u televizijsku seriju na HBO kanalu, sigurno biste se obogatili.

A ako je za neke tako nešto san, autor „Igre prestola“ Džordž R.R. Martin, imao je sreće da svoje snove pretvori u stvarnost.

Velikodušni tvorac fantastičnog sveta Vesterosa odlučio je da podeli bogatstvo koje je zaradio svojim radom i nedavno je deo svog imetka poklonio Univerzitetu Northwestern. Ukupna donacija od 5 miliona dolara biće podeljena na dva dela i ići će univerzitetskoj školi novinarstva, medija, integrisanog marketinga i komunikacija.

Od ukupnog iznosa, 3 miliona dolara biće izdvojeno za finansiranje projekta George R.R. Martin Summer Intensive Writing Workshop, koji ima za cilj da pomogne novinarima koji žele da se bave kreativnim pisanjem. Preostala 2 miliona dolara će ići „George R.R. Martin in Storytelling“, što je zvanje dodeljeno profesoru izabranom da vodi radionicu.

Komentarišući donaciju, predsednik Univerziteta Northwestern je rekao: „Džordž R.R. Martin je plodan i kultni pisac sa međunarodnom publikom. Tako smo zahvalni na njegovoj velikodušnosti, koja će inspirisati i opremiti sledeću generaciju pripovedača u Northwesternu.”

Ovo nije prvi put da poznati autor stavlja ruku u džep da bi podržao plemenite ciljeve. U prošlosti, Džordž R.R. Martin je donirao novac utočištu za vukove u Novom Meksiku.  

Luxury Experience