Džef Bezos održao svoje obećanje i donirao 123 miliona dolara fondu koji pomaže beskućnicima

Džef Bezos se pokazao kao čovek od reči.

Nakon što je objavio da planira da pokloni svoje bogatstvo od 115,6 milijardi dolara tokom svog života, suosnivač Amazona postupio je po svom obećanju. Susret preduzetnika sa filantropijom počeo je davanjem ogromnih 123 miliona dolara za 40 organizacija u 26 američkih država i Portoriku. U rasponu od 600.000 do 5 miliona dolara, donacije stupaju na snagu odmah i deo su ukupne posvećenosti od dve milijarde dolara u borbi protiv siromaštva, navodi se u saopštenju fonda Day One.

Bezos je u intervjuu obećao da će donirati svoje bogatstvo tokom svog života, ne precizirajući kako i kada. Milijarder se nada da će velikodušne donacije „pomoći porodicama da pređu iz beskućnika bez zaštite i skloništa u trajni smeštaj uz usluge koje su im potrebne za postizanje stabilnosti“.

Bezos je nedavno izjavio da filantropija nije nimalo lak posao. „Mi gradimo kapacitete da bismo mogli da damo ovaj novac. Postoji gomila načina na koje mislim da možete da uradite i neefikasne stvari. Dakle, morate pažljivo da razmislite o tome i morate imati brilijantne ljude u timu.“

Ko bi bolje naučio o filantropiji gospodina Bezosa od bivše žene, mega-donatora Mekenzi Skot? Filantropkinja je podigla letvicu tako što je podelila 2 milijarde dolara za skoro 350 organizacija za samo sedam meseci.

Luxury Experience