Džef Bezos donirao 10 milijardi dolara za borbu protiv klimatskih promena

Naša planeta je sve što imamo, i došlo je krajnje vreme da damo sve od sebe, kako bismo je zaštitili…

U ovaj etos veruje i najbogatiji čovek sveta, koji želi da zaštiti Majku Zemlju od svih posledica postojanja ljudi. Naravno, govorimo o Džefu Bezosu, koji je skoro donirao deset milijardi dolara za borbu protiv posledica klimatskih promena.

Kako bi svoj plan pretvorio u dela, ambiciozni vođa je lansirao Bezos Earth Fund, kom će donirati 7.7 % svog ukupnog bogatstva, kako bi se pobrinuo za rešavanje brojnih problema vezanih za klimatske promene i naše prirodno okruženje. Fond će dobijeni novac koristiti za borbu protiv klimatskih promena, porasta temperatura, globalnih epidemija, priobalne erozije i mnogo toga drugog, zajedno sa naučnicima, aktivistima, nevladinim organizacijama i drugim globalnim institucijama.

Otkrivajući svoje planove na Instagramu, Bezos je izjavio: “Klimatske promene su najveća pretnja za našu planetu. Želim da radim zajedno sa drugima na istraživanju poznatih i nepoznatih planova za borbu protiv neverovatnog uticaja koji klimatske promene nanose našoj planeti. To će zahtevati kolektivnu akciju velikih kompanija, malih kompanija, država, globalnih organizacija i pojedinaca. Za početak, doniram deset milijardi dolara, a stipendije će se deliti počevši od ovog leta. Zemlja je jedina stvar koja nam je svima zajednička – hajde da je zaštitimo, zajedno”.