Da li Elon Mask ide stopama Donalda Trampa?

Elon Mask bi mogao da krene stopama Donalda Trampa i otvori sopstvenu platformu društvenih mreža koja bi bila konkurentna Twitteru.

Dok se Trampova „Truth Social“ platforma pokazala kao katastrofa, najbogatija osoba na svetu možda bude bolje sreće. Ranije ove godine, bilo je iznenađenje za sve kada je Mask kupio 9,2% udela u Twitteru i nakon toga ponudio da kupi platformu za mikroblogovanje za neverovatnih 43 milijarde dolara. Tada je većina stručnjaka iz industrije ostala zbunjena pokušavajući da otkrije pravu nameru milijardera iza pokušaja kupovine Twittera. Međutim, u roku od nekoliko nedelja, Mask je objavio da je ugovor na čekanju, navodeći nemogućnost Twittera da otkrije procenat lažnih naloga. Usledila je ružna pravna bitka između Maska i Twittera, pri čemu je sud odlučio da se petodnevno suđenje održi u oktobru ove godine.

Tehnološki tajkun je zadirkivao pratioce rekavši da ima nameru da transformiše  X.com u novu platformu društvenih mreža kao odgovor na tvit u kojem su ga pitali o njegovom sledećem potezu u slučaju da dogovor sa kompanijom Twitter ne bude uspešan.

Mask je odgovorio na svoj tipičan način tvitovanjem linka do X.com. Istina je da se mnoge od glasina povezanih sa izvršnim direktorom Tesle ispostavilo da su lažne, uključujući nedavne izveštaje koji sugerišu da milijarder planira da izgradi privatni aerodrom u oblasti Ostina. Međutim, njegove namere sa X.com mogu biti više od običnih glasina. Tokom godišnjeg sastanka akcionara Tesla 2022, Musk je tvrdio da je X.com deo njegove velike vizije i da je njegov pokušaj da kupi Twitter povezan sa tim.

X.com je bila onlajn banka koju je Elon Mask osnovao 1999. godine, a kasnije je spojena sa konkurentom Confinity Inc. da bi formirali PayPal. Milijarder je navodno kupio domen X.com od kompanije PayPal 2017. godine, tvrdeći da taj domen ima „veliku sentimentalnu vrednost".

Da li Mask planira da izgradi nešto što je mnogo veće i prefinjenije od sadašnjih društvenih mreža koje umiru sporom smrću? Pa, ko zna? Ali, kao i većina priča povezanih sa milijarderom, i ova je obavijena velom misterije i polako se razvija.

Luxury Experience