Bottega Veneta otvara modnu školu na severu Italije

Bottega Veneta, luksuzni italijanski brend poznat po kvalitetnoj izradi predmeta od kože otvorio je novu modnu školu u severnoj Italiji.

Škola, pod nazivom La Scuola dei Maestri Pellettieri di Bottega Veneta, posvećena je obrazovanju i obuci budućih majstora kože koji će nastaviti tradiciju brenda.

Škola se nalazi u malom gradu u provinciji Vićenca, gde se takođe nalazi sedište i proizvodni pogon Bottega Veneta. Škola se nalazi u istorijskoj zgradi iz 18. veka, koja je pažljivo renovirana i opremljena savremenim objektima i tehnologijama. Škola ima kapacitet za samo 12 učenika koji se biraju na osnovu svog talenta, motivacije i interesovanja za rad sa kožom.

Škola nudi trogodišnji kurs koji obuhvata teorijsku i praktičnu obuku, fokusirajući se na sve aspekte obrade kože, od izbora materijala, preko krojenja, šivenja, farbanja i poliranja, do gotovog proizvoda. Učenici takođe uče o istoriji, kulturi i vrednostima Bottega Veneta kao što su inovacija, održivost i društvena odgovornost. Tokom kursa studenti imaju priliku da rade na stvarnim projektima i sarađuju sa dizajnerima i zanatlijama brenda.

Škola je otvorena za učenike iz celog sveta koji su zainteresovani za karijeru u modnoj industriji. Škola je besplatna i učenici dobijaju stipendiju za pokrivanje životnih troškova. Svim studentima je takođe obezbeđen smeštaj i hrana. Po završetku kursa, studenti imaju priliku da se zaposle u Bottega Veneta ili drugim kompanijama Kering grupe koje su vlasnici brenda.

Škola je deo dugoročne posvećenosti brenda Bottega Veneta da podrži i razvije italijansko zanatstvo i kulturu. Brend takođe sarađuje sa drugim institucijama kao što je Univerzitet IUAV u Veneciji, gde nudi stipendije za studente modnog dizajna, ili Fondazione Cologni dei Mestieri d’Arte, gde podržava razmenu znanja i iskustva između mladih i iskusnih zanatlija.

Škola je otvorena za javnost, koja se može prijaviti za obilaske i radionice na kojima mogu naučiti o procesu pravljenja kože i isprobati neke od tehnika. Škola takođe organizuje kulturne i obrazovne događaje, kao što su izložbe, predavanja i seminari, koji imaju za cilj promociju italijanske umetnosti i zanata.

Luxury Experience