Donald Tramp postaje sve bogatiji nakon pada sa vlasti

Ko je mogao da pomisli da bi veliki Donald Tramp mogao biti u senci? Nažalost, Putin je uradio upravo to, nateravši nas da poželimo da se vrati svet koji je nekada bio uznemiren Trampom.

Tramp se takođe suočio sa mnogo negativnih reakcija otkako se preselio u Belu kuću. Ipak, njegov biznis i neto vrednost su bili ono što je značajno pogođeno – dokaz da je Donald Tramp bolji biznismen od političara je njegova neto vrednost, koja je porasla za oko 600 miliona dolara otkako je napustio Belu kuću pre više od godinu dana, prema Forbsovoj listi svetskih milijardera.

Za ponovni povratak Donalda Trampa među najbogatije ljude treba zahvaliti Twitteru, jer je zbog zabrane na društvenoj mreži Tramp lansirao svoju novu aplikaciju za društvene mreže, Truth Social. Razvoj platforme ovog 75-godišnjaka povećalo je njegovo bogatstvo za oko 430 miliona dolara.

Pre manje od pet meseci, Trump Media & Technology Group i Digital World Acquisition sklopili su ugovore o pretplati i prikupili oko milijardu dolara od grupe investitora.

Prema Forbsu, Tramp sada ima 835.000 pratilaca - manje od 1% u odnosu na ukupan broj pratilaca na Twitteru. Takođe ne objavljuje redovno, a njegova jedina poruka je glasila: „Spremite se. Vaš omiljeni predsednik će vas uskoro videti!” Od tada ga niko nije video, ali ipak, Tramp poseduje najmanje 50 odsto akcija kompanije i to mu dobro ide.

Za razliku od Baraka Obame, Bila Klintona, pa čak i Džordža Buša, Tramp je bio jedini koga je predsedništvo koštalo. Uglađeni biznismen izgubio je 700 miliona dolara, a to je uticalo na njegovu neto vrednost koja je pala sa 3 milijarde na 2,3 milijarde dolara tokom njegovog predsedničkog mandata.