Bogati kolekcionar platio je neverovatnih 3,36 miliona dolara za jednu stranicu stripa o Spajdermenu

Superheroji mogu postići velike podvige, uključujući milione dolara, a upravo to dokazuje i prodaja jedinstvene stranice iz stripa o Spajdermenu koja je nedavno promenila vlasnike za neverovatnih 3,36 miliona dolara.

Originalno umetničko delo čini deo hvaljenog stripa iz 1984. koji prvi put prikazuje poznatog superheroja u crnom odelu. Prodaja ga čini „najvrednijom stranicom originalnog stripa na svetu“,  prema aukcijskoj kući Heritage Auctions.

"Ova stranica je bila veliko otkriće! Ovde je Piter Parker zapravo dobio svoj novi crni kostim. Ali... to je kostim sa tajnom!  To je izvor Venomovog karaktera!", navodi se u opisu Heritage Auctions.

Dok je rekordna ponuda počela sa 330.000 dolara, ubrzo je prešla 3 miliona dolara prvog dana četvorodnevnog događaja koji je organizovala Heritage Auctions u Dalasu. Još jedna stranica iz istog stripa takođe je prodata za 288.000 dolara. Obe stranice potiču iz  Marvelovog stripa “Tajni rat br. osam”  u kom se voljene ikone bore protiv klasičnih zlikovaca na planeti zvanoj Battleworld.