Bitcoin zasigurno doseže vrednost od milion dolara

Sa trenutnom vrednošću od 56.079 dolara po novčiću, Bitcoin će, ukoliko se očekivanja ispostave istinitim, dostići vrednost od milion dolara, što je zasnovano na podacima koje su eksperti do sada prikupili i obradili.

"Bitcoin će dostići vrednost od milion dolara po jedinici. Zapravo, verujem da će, u jednom momentu, uzimajući u obzir samo aspekt oskudice, biti neverovatno uzbudljiva stvar za posedovanje", kaže CoinDesk Learn urednik, Oli Lič u intervjuu. Takođe, Lič kaže da je Bitcoin nepobitan.

Lič očekuje da će se ovaj skok cene odigrati nakon 2025.godine, kada Bitcoin prođe kroz takozvani događaj "raspolućivanja". Kako objašnjava Investopedia, tada će se nagrade za rudarenje Bitcoina smanjiti za polovinu. "Godina nakon raspolućivanja će kreirati veliki skok cene. Ne znam kada će Bitcoin tačno dostići tu vrednost, ali očekujem da će to biti posle 2025.godine", objašnjava Lič.

Najveći skok vrednosti ove kriptovalute odigrao se u maju prošle godine, nakon poslednjeg "raspolućivanja", što je dovelo do skoka vrednosti po jedinici od 600 %.