Apple je zainteresovan za kupovinu fudbalskog kluba Mančester Junajted

Apple, koji trenutno vodi Tim Kuk, navodno je zainteresovan za kupovinu fudbalskog kluba Mančester Junajted nakon što su sadašnji vlasnici nedavno objavili da su otvoreni za ponude za prodaju kluba.

Pošto je Junajted sada dostupan za kupovinu, nije iznenađenje da bi najveća svetska tehnološka kompanija mogla da bude zainteresovana za kupovinu kluba u vrednosti od 6 milijardi dolara. Kupovina Mančester Junajteda bila bi prva za Apple, pošto ta kalifornijska firma nikada nije posedovala veliki sportski tim, ali komercijalne mogućnosti koje Junajted može da pruži mogu biti glavni faktor u interesu kompanije Apple. Dogovor će, ako prođe, gotovo sigurno biti najskuplja prodaja fudbalskog kluba u istoriji, sa trenutnim svetskim rekordom od 5,1 milijarde dolara za fudbalski klub Čelsi ranije ove godine.

Ovaj potez bi potencijalno mogao da dovede do toga da Junajted izgradi potpuno novi najsavremeniji stadion za klub. Old Traford je trenutno drugi najveći fudbalski stadion u Velikoj Britaniji, odmah posle Vemblija, ali je zreo za renoviranje, što je navelo sadašnje vlasnike kluba da razmotre rekonstrukciju pre nego što donesu odluku o potencijalnoj prodaji.

Očekuje se da će porodica Glejzer naredne nedelje razgovarati sa potencijalnim kupcima i, ako postignu dogovor sa Apple kompanijom, Junajted će ponovo postati najbogatiji klub na svetu.

Luxury Experience