Antoan Arno zvanično postaje izvršni direktor kompanije Christian Dior

Antoan Arno, najstariji sin francuskog milijardera Bernara Arnoa, zvanično preuzima funkciju generalnog direktora brenda Christian Dior koji je pod okriljem konglomerata luksuzne robe LVMH.

Antoan je imenovan za generalnog direktora i potpredsednika i zamenio je 71-godišnjeg Sidneja Toledana, koji je bio predsednik LVMH Fashion Group i bivši šef brenda Christian Dior Couture. Pjetro Bekari ostaje predsednik i izvršni direktor Christian Dior Couture.

Antoan sada igra vodeću ulogu u luksuznom carstvu milijarderske porodice, a Bernar zauzima drugo mesto. Najstariji sin će nastaviti da obavlja svoje druge uloge kao član LVMH odbora, kao i da nadgleda i vodi brend Berluti u oblastima imidža i komunikacija. Christian Dior sada poseduje 41% udela u LVMH kompaniji.

Bernar Arno (73) tek treba da javno imenuje svog naslednika, koji će voditi rasprostranjenu imperiju luksuzne mode, iako se veruje da će jedno od njegovih petoro dece jednog dana preuzeti ceo holding. Svih petoro dece Bernara Arnoa i dalje su na rukovodećim pozicijama u LVMH konglomeratu.

Luxury Experience