Američki carinici zaplenili lažne patike u vrednosti od 4.3 miliona dolara

Jedan deo sveta, uvek ima najsnažniju želju prema svim skupocenim stvarima, bilo da se radi o satovima, nakitu ili najfinijim tašnama…

Ipak, trenutno, najtraženiji modni komad su patike. One su se vratile na scenu ove godine i svet ih se jednostavno ne može zasititi. Ogroman broj ljudi jednostavno obožava dizajnerske komade, ne samo zbog njihovog kvaliteta, pa samim tim nisu spremni da plate njihovu visoku cenu.

Tu na scenu stupaju lažnjaci, dok je falsifikovanje brendiranih stvari postalo biznis u procvatu. Ako vam nije jasno zašto to tvrdimo, ova vest će vam sve razjasniti. Carinici u Teksasu, u Sjedinjenim Državama, zaplenili su više od 4.3 miliona vrednih krivotvorenih patika, odnosno više od 1.800 pari lažnih Dior x Air Jordan 1 modela. Prema zvaničnoj objavi, ova pošiljka sadržaja je oko 60 kutija koje su potekle iz Hong Honga, a na njima je stajala deklaracija “Ball Golf”. Nikakav kvalitet izrade, nepravilno pakovanje i prethodno iskustvo sa ovakvim proizvodima, odalo je falsifikovane pakete.

Dior x Air Jordan 1 su najpopularnije patike ove godine i svi žele da ih poseduju. One su se prodavale originalno po ceni od 2.000 dolara, u dubokim i plitkim iteracijama, dok se na tržištu polovnjaka mogu naći za pet puta više novca.