Život na pučini protkan luksuzom

Mnoge jahte oslanjaju se na jednu ili dve interesantne karakteristike koje će ih definisati, ali Sea Coral 2 kombinuje više od 10 dizajnerskih brendova, distinktivni, skoro pa vojni eksterijer i otvoreni plan prostora u enterijeru, kako bi sama po sebi bila stilska i luksuzna izjava…

Sa svim trupom, brojnim prozorima i olovnim trupom, 32 metra dugački brod koji potpisuje Arcadia Yachts lansiran je pre nekoliko meseci i već sada uživa u blistavim vodama Kariba. Vlasnik jahte odabrao je sam svog dizajnera enterijera, Alana Perijea, koji je odabrao sve komade nameštaja, radeći sa italijanskim dizajnerskim studiom Hot Lab na dizajnu enterijera i eksterijera. Perije je izjavio da dizajn jahte predstavlja “umetnost relaksacije i komfora”, dodajući da će želeo da “ličnost vlasnika” bude evidentna u dekoraciji jahte. Dizajnerski tim koristio je više od 15 italijanskih brendova, od B&B Italia do Royal Botania. Lajt motiv koji se proteže čitavim enterijerom je Klein Blue – intenzivna električno plava boja, nazvana po slikaru Ivu Klajnu.

Dizajneri su takođe radili na stvaranju različitih raspoloženja u različitim delovima broda. Paleta belih i beličastih tonova gornjeg salona savršeno se uklapa sa podovima od tikovine i drvenim komadima nameštaja, dok višestrana Quasar Holland rasveta stvara dramatični efekat zvezdanog neba. Bronzana Tom Dickson lampa odabrana je jer asocira na lanternu sa svećom. B&B Italia sto i Maxalto stolice savršeno komplementiraju ovom šarmantnom ansamblu.

Na glavnoj palubi, glavni dnevni boravak sadrži sofe B&B Italia, odabrane zbog njihovih jednostavnih, linearnih formi, dok Tom Dickson lampa koja je viđena u gornjem salonu takođe pronalazi svoje mesto i ovde. Trizo 21 luster takođe kreira izgled zvezdanog neba na plafonu, dok Klein Blue otoman čiji dizajn potpisuje India Mahdavi služi kao stočić za kafu ili tabure. Ovaj prostor može biti otvoren, jer se dva prozora mogu sasvim otvoriti i stvoriti efekat terase iznad mora.

Vlasnički apartman pune dužine, povezan privatnim stepeništem, predstavlja kontrast ostatku broda. Dobio je plavi tepih, Cassina fotelju sa plišanim tapacirungom i specijalnim šavovima, uz Cantalupi svetla za čitanje, dekorisana kožom. Vlasnička kabina takođe sadrži kancelariju sa lampama iz Flos kolekcije.

Sea Coral 2 ima dve VIP kabine, dekorisane dizajnerskim nameštajem takođe. Uprkos činjenici da je u pitanju dizajnerska poslastica spremna da osvaja pučine, vlasnici jahte planiraju da žive na njoj, krstareći Karibima u narednih nekoliko meseci.